A já si nemyslím, že účel světí prostředky.
Tj. Já neposuzuji názory - návrhy zákonů ... - podle toho, jestli to předložila ODS, takže dobrý, nebo ANO - takže blbý.
Když ANO předloží dobrý zákon, ráda mu zatleskám. Když ODS předloží kravinu, klidně ji budu kritizovat.
Ale i když ANO (o populistických stranách se nebavím vůbec) v diskusích pronáší opravdu dobré myšlenky (klasicky Havlíček - to je propodnikatelský pravičák jak řemen, pod každou jeho druhou větu jsem ochotná se podepsat ), průser je, že je pak nerealizuje, protože na ně ty prachy prostě nebudou, protože reálně umí dělat jen pitomou populistickou politiku.
viz shrnutí AI (Havlíček a podpora podnikání)
Podpora malého a středního podnikání: Havlíček dlouhodobě prosazuje podporu malých a středních firem, které považuje za páteř české ekonomiky. Často kritizoval, že politici podnikatelům nerozumějí a zbytečně je zatěžují byrokracií. - naprostá shoda s pravicovými nepopulistickými stranami a podepíšu se klidně kdykoli
Méně kontrol, více důvěry: Jako ministr prosazoval snižování počtu kontrol podnikatelů a omezení administrativní zátěže. - paráda
Nastupuji do úřadu s jasnou vizí ekonomiky založené na vysoké přidané hodnotě. Chceme férové prostředí pro podnikání, dostupné ceny energií a silný, sebevědomý soukromý sektor, který bude hlavním motorem růstu - krása (max. s ?? na ty ceny energií, neboť objektivně víme, že to se dělá "blbě")
Ministr chce jednodušší daňové podmínky, redukovat kontrolní a administrativní zátěž a představit antibyrokratický zákon, který zavede plošnou a skutečnou redukci administrativních povinností ve spolupráci s podnikatelskými svazy. - paráda (pokud se to nezvrtne v divoké podnikání, kde se nebude kontrolovat nic, takže si "predátoři" budou spokojeně dělat, co budou chtít)
Ministr Havlíček plánuje zásadně posílit podporu startupů, včetně možnosti zaměstnaneckých akcií, rychlejších odpisů a efektivnějšího financování. Český inovační ekosystém má být podle něj konkurenceschopný v celoevropském měřítku.
Já vlastně nechápu, co dělá v ANO...

To musí být přece strašně frustrující, pronášet takové věty, mít takové názory, a pak se dívat, co se děje v reálu.
Nebo tomu reálně nevěří a říká to jen proto, že "chce" (chtějí) voliče z řad podnikatelů?
Jenže to bylo, když se ANO dostalo do vlády poprvé, to jsem si i já myslela, že jako strana "zkušeného podnikatele", bude tu ČSSZ trochu korigovat, aby to byla (nejen čistě) levicová vláda, ale spíš levý střed, a aby se tu vytvářelo i pozitivní podnikatelské prostředí... Dneska tomu už snad nemůže věřit nikdo.
A hlavně ta dvoutvářnost - dokud jsme byli v opozici, tak jsme žvanili ve sněmovně 14 hodin v kuse... Teď jsme u vlády, tak omezme délku projevů... Jako v zásadě já s tím souhlasím (byť asi na 5 minut, nebo kolik navrhují, je fakt málo), ale jako to, co jsme ještě před půl rokem dělali sami, tak teď nám "strašlivě" vadí? A to je furt, není den, aby novináři nevytáhli, co před 2-3 lety kritizovali a dnes dělají sami...
populismus - slíbím nízké daně a vysoké sociální výdaje... (a pak holt asi musím nějak maskovat, proč to nejde, nebo zvyšovat zadlužování a tvrdit, že to přece jinak nejde), každý problém jde vyřešit tím, že Babiš "někam zavolá", s "někým promluví", nebo bude "makat 16 hodin denně"
jakákoli kritika - kampáň, účelovka, antibabišismus..., nejnověji "deepstate", my jsme ti hodní, oni ti zlí (a pak se podivují, že je společnost polarizovaná)
atd. atd. atd.
Hrozný je, jak strašně se cítím zbitá už po blbých 3 měsících. Někdy si říkám, že by mi bylo líp, kdyby mi to (taky) bylo vlastně jedno.