Re: Co dnes studovat na VŠ?
statistiky mají jednu velkou nevýhodu a to, že ne každý je umí interpretovat

ono se do statistik dá schovat hodně...
"Koukala jsem na nějaké statistiky ze zahraničí (nesrovnatelné s českou realitou), a tam jsou mladší uchazeči o vš studium spíš mírně úspěšnější při přijetí i při studiu

"
to může souviset i s tím, že v zahraničí je snazší přeskakovat ročníky a nebo si je různě natahovat - ročník přeskočí především nadané dítě, je pak logické, že je úspěšnější i při přijímání na vš, a u pracovních pozic je to i pro zaměstnavatele známka nadání, tedy opět to samo o sobě může přinést vyšší úspěšnost...
já jsem červnová, odklad naši odmítli i jen zvažovat, protože jsem plynule četla (nahlas i v duchu), dobře jsem počítala a chápala jsem i násobení a dělení... podcenili, že jsem ale byla opravdu nezralá, celý rok mi tahali z aktovky hračky, nebyla jsem schopná udržet pozornost (nudila jsem se), navíc podle paní učitelky jsem byla lajdák a opožděná, protože mi nešlo psaní (dysgrafii potvrdili až později, maminka si vydupala PPP), dost možná, kdyby mi ten odklad dopřáli, mohla jsem mít ten start lehčí... bonusem by bylo, že bych měla jinou učitelku, nemusela bych od první třídy poslouchat, jak nedostatečná jsem oproti své úžasné starší sestře
Odpovědět