Pro sladkomilce...
No dobrá, když recepty, tak recepty... Pokud je tu náhodou někdo takový šťastlivec, že může absorbovat kalorie, nezanechává to na něm trvalé následky a má rád sladké, doporučila bych zkusit tohle:
Slazené kondenzované mléko vložíme (i s plechovkou) do hrnce s vodou a PONOŘENÉ vaříme asi 2 hodiny. Mezitím si upečeme dva pláty listového těsta. Často se prodávají balíčky s dvěma kusy, což vychází přesně na ty dva pláty. Těsto rozválíme na plech do všech stran a upečeme. Po uvaření kondenzovaného mléka a vychladnutí plechovky, vyklepneme obsah do misky (má to podobnou konzistenci jako pudink a chuť po karamelu) a pomalu vmícháváme změklý margarín (nebo máslo) po lžičkách, až vznikne hladký krém. Ten potom namažeme na jeden plát (je toho dost a dost) a přiklopíme druhým. Podvyživenci mohou zdobit šlehačkou a všichni ostatní aspoň poprášit moučkovým cukrem s trochou vanilkového. Je to jednoduché, nikoli pracné a krém se dá samozřejmě použít i jinak (např. na dort). Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že to chutná jako ambrózie...
Odpovědět