Re: Poradte rýchle jedlá
Milá Dášo,
to jsem asi byla já s těmi 30 minutami na jídlo. Jenže je pravda, že dost využívám polotovary.
Takže např.:
1. Rybí prsty s vařeným bramborem (a v mém podání s velkou oblohou zeleniny: okurky, mrkev, rajčata, papriky, čínské zelí, cibule - cokoli a třeba všechno dohromady).
2. Čočka s párkem nebo s vařeným vajíčkem. V kuchařských knihách najdeš, že ji máš vařit 2 hodiny, já jsem ji ještě nikdy nevařila déle než 25 minut(nemám na mysli předvařenou!)a vždy byla vařená dokonale. U nás se dělá jen tak "napřírodno" pouze osolená a trošinku omaštěná třeba olejem nebo Ramou. Můžeš ale ochutit osmaženou cibulkou.
3. Brambory se sýrem: uvařené brambory trochu omastíš (nebo ne - podle chuti) a posypeš nastrouhaným sýrem (nešetřit, tak 10 až 15 dkg na porci) a navrch nakapeš kečup. Opět možná zeleninová obloha.
4. Pizza z mrazeného korpusu. Nejrychlejší je tuňáková, protože koupený korpus jen pomažeš lehce kečupem, rozprostřeš na jeden korpus jednu krabičku tuňáka v oleji (olej trochu slej z krabičky po otevření) a navrch dle chuti cibule.
Korpus lze ale obložit klasicky šunkovým salámem a sýrem nebo jakkoli podle fantazie (špenát, houby, různé druhy sýra či zeleniny, masová pomazánka,...) a pokaždé máš úplně nové jídlo.
5. Lívanečky s ovesnými vločkami - s využitím prášku (Vitana?, teď nevím) jsou hotové raz dva, pak potřít marmeládou a přidat sladký tvaroh.
6. Smažený baklažán (lilek) s bramborem.
7. Koprovka od Vitany chutná jako od maminky, s vařeným vajíčkem a hotovým knedlíkem (ohřátým v mikrovlnné troubě) je jídlo hotové za 15 minut.
8. A samozřejme jídla po čínsku na všechny možné způsoby, ale to snad třeba příště, budeš-li mít zájem.
Zdravím a přeju vděčné a spokojené strávníky.
Odpovědět