22.5.2006 11:51:17 Alziranka:-)
Re: Ahoj Rito
Ahoj starko,
to jsem te nechtela uplne vydesit:-)
S tou vodou: Zalezi na ctvrti, pokud jsem pochopila dobre, tvuj manzel bude pracovat na ambasade nebo necem podobnem (?), takze vam asi prideli bydleni v nejake lepsi ctvrti, ne? Ja v hl. meste nebydlim, bydlim v jednom meste u more kousek na zapad od Alziru, voda nam tece od 15-18 hod.skoro denne, ale treba vcera nepritekla.Trochu pomuze cisterna, ktera se naplni a pak zbytek dne z ni cerpas - tj. voda z kohoutku ti normalne tece. Ale zase-uklizet a sprchovat se je treba, kdyz voda tece.
Asi pred ctyrmi lety v hl. meste netekla voda tyden, protoze(pry)bylo sucho.
Muj muz je Alziran, ja tady nepracuju, ale jsem tady stastna, protoze tu mame vlastni byt, coz jsme v Evrope nemeli, takze se tady citim lip(taky proto, ze jsem muslimka). Nakonec i tobe, pokud se tu dostanete, se tu bude libit snad. Mne hlavne vadi ta jejich mentalita - nevychovane deti, spina na ulicich, neplneni slibu apod.
Eskort na ambasadu urcite nemas:-) Normalne prijedes s vizem a je to, jsi volna:-) Nemas na sobe povesenou ochranku:-) jak rikam, zacinaji se tu po obdobi terorismu vracet cizinci, napr. cinanu a vietnamcu jsou tu mraky, to by ses divila...V mori se muzes koupat, kde chces.V hl. meste jsem se tedy zatim sama neohybovala (asi bych se ztratila:-), jen autem, muzes jit kam chces, jak rikam, jen na tebe budou civet chlapi. Je tam plno obchodu, nakupni centra, i mensi Carrefour, restaurace, ZOO, park - najdou se mista, kam jit, ale radsi nechodit sama, alespon s kamaradkou nebo detmi, jezdit tam ale autem je katastrofa - zadne dopravni znaceni, co kam vede, jak se kam dostat, nic...
Obchody s oblecenim jsou, ceny dobre, vyber velky, akorat skoro vse čína:-(
O hygiene si nedelej iluze, na ulicich hodne spiny a v lete smrad, radsi venku nejez a tak, moc na nic nesahat...Geta pro cizince? Jak rikam, v Alziru jsou klidne zelene rezidencni ctvrti pro cizince, ale nikdo te tam nedrzi, muzes jit, kam chces...tak hrozne to neni. (Jak jsem tu na rodine cetla o JAR, tak to je hruza, vily obehnane elektrickym plotem...) moje kamaradka muslimka(co bydlela v Alziru)se normalne pohybovala venku, chodila i vecer sama do obchodu...
Ja nerada vychazim, mam to daleko do centra a na nakupovani nemam nervy, jsem rada, ze to obstara manzel, zabavim se internetem, a jinak jezdime casto autem na vylety k mori, na ruzne pamatky a tak.
Shrnuto a podtrzeno - nejhorsi je z Alzirska mentalita vetsiny lidi, spina a mne osobne vadi ty problemy s vodou (navic ma hnusnou chlor. chut - neda se to pit, filtruju ji).
KLADY jsou: more, priroda, teple zimy:-)levnost...
Kdybys jeste neco chtela vedet, ozvi se...
Odpovědět