Re: První dítě ve 29 letech
Milá Gabrielo,
myslím si, že se nikdo nechtěl otírat o mladší maminky, protože špatná matka může mít i 40 let. Mě je 25 let a čekám naše první miminko. Protože jste chtěla uvést konkrétní příklady nezralých matek, poskytnu Vám je. Moje švagrová se vdávala v 18 letech. Chtěla mít co nejdřív miminko. Velmi se se švagrem milovali. Podle jejího názoru, když budu mít brzy děti, budu je mít i brzy vychované a pak si můžu užívat života. Protože po vyučení do těhotenství dlouho nepracovala, neměla žádné úspory ani si nemohla pořídit výbavu ( pokud vím,její rodiče ji žádnou nedali). Celou dobu žili ve dvou pokojích v domě u rodičů. Do dvou let se jim narodila druhá dcera. Protože jejich finanční situace byla tíživá, můj švagr začal pracovat na montážích. Na výchovu svých dětí byla z těchto důvodů často sama. Své dcery sice vychovala, ale montážemi, na které jezdí můj švagr z důvodu splácení různých půjček do dnešního dne jejich manželství a rodina utrpěla. Dnes jsou před rozvodem a jejich dcery ( 10 a 8 let)tím značně trpí a jsou zmatené, protože nechápou proč se jejich rodiče vzájemně odcizili. Když by chvilku počkali a nejdříve by připravili domov pro příchod svých dětí, nemělo by jeji manželství větší šanci ? Co Vy na to Gabrielo ?
Taky moje spolužačka, které měla svou první dceru v 19. letech mi nedávno řekla, že své těhotenství uspěchala, že si nic neužila a už má 3 děti.
Taky mě v 17. letech rozechvívaly pohledy na vrníci uzlíčky miminek a nepřestalo to do dneška. Ale můj manžel, se kterým jsem už v té době začala chodit studoval VŠ. Věděla jsem, že by to nebylo vůči miminku fér, protože jsme v té době nebyli finančně zajištěni. Často jsem si i pobrečela, ale rozum zvítězil. Našla jsem si práci a začala šetřit. Když jsem se ve 22 vdávala, měla jsem našetřené peníze a taky od svých rodičů jsem dostala značnou výbavu. Každý měsíc jsem svým rodičům přispívala na stravu. Mí rodiče tyto peníze na stravu nepoužili, ale šetřili mi je a kupovali mi za ni výbavu.Jsem jim za to moc vděčná. Příští měsíc se budeme stěhovat do našeho bytu, který jsme si společně s manželem vystavěli za našetřené peníze a hrozně moc se těšíme, až na vybrané místo v ložnici postavíme bílou postýlku a do ní položíme naše první děťátko.
Karin
Odpovědět