13.5.2004 5:17:57 Tara zelená
Re: Prosba
Ahoj Lenko!
Když jsem byla těhotná, byla jsem se podívat mimo jiné i v Pardubické porodnici. Vzhledem k tomu, že si myslím, že porod není nemoc a tudíž ho lékaři nemusí léčit, chtěla jsem přirozený porod. Z prohlídky pardubické porodnice jsem byla úplně zhnusená. Jinou polohu pro porod než vleže na zádech neznají - tudíž Tě nutí rodit proti zemské přitažlivosti. Jestli Ti dají po porodu dítě na břicho prý záleží na doktorovi, rutinní nástřih, klystýr... škoda mluvit. Jela jsem rodit do 100 km vzdáleného Vrchlabí a tam jsem si připadala jako vážený zákazník, vůbec ne jako pacient, kterého personál buzeruje... Tím nechci říct, že nejsou maminky, kterým se třeba v Pardubicích líbilo. Záleží na tom, co od porodu čekáš. Pokud bys třeba měla strach z delší cesty autem, nebo trvala na epidurálu, asi bych Vrchlabí nedoporučila. Pro mě to ale byla ta nejlepší volba.
PS: Strašně moc dětí se v pardub. porodnici rodí také proto, že zrušili jedinou opravdovou konkurenci v kraji - Vysoké Mýto. Tudíž pokud nechceš rodit doma, nemáš v tomto kraji možnost rodit přirozeně. Bohužel.
Odpovědět