Díky
Ahoj, všem maminám děkuju za názory na porodnice. Já už sice jeden porod za sebou mám .... teď už s 13-ti letým puberťákem :-), ale stejně si teď připadám jako prvorodička :-). Tenkrát jsem rodila v Pardubicích a musím říct - děs a běs! Ale asi to bylo i tou dobou - necelé 2 roky po revoluci. Tatínkové k porodu nesměli a na návštěvu směl přijít pouze jeden člen z rodiny a to až třetí den po porodu. Na doktory si stěžovat nemůžu, ale co se týkalo sestřiček, tak nebýt jedné starší (prý už přesluhovala a vypomáhala), tak asi nekojím. Měla jsem s tím problémy (vpáčené bradavky), takže verdikt sester byl, že prostě kojit nebudu, když to nejde. Ta starší sestra se mě ujala, byla strašně trpělivá a světe div se, malej se přisál a kojila jsem až do jeho 10 měsíců. Další špatná zkušenost byla s tím, že malej se narodil v sobotu večer (tudíž o víkendu tam nebyly žádné praktikantky)a když jsem se v neděli probudila už na pokoji - bylo nás tam 6, tak přišla sestra a já ji požádala, zda by mi nemohla vyměnit prostěradlo, odsekla, že má práce až nad hlavu a co jsem v noci vyváděla, že ho mám tak "zapráskané". Můžu Vám říct, že mi bylo tak trapně, že kdybych byla schopná, tak si tu postel přestelu sama. Podotýkám, že v té době byly buničitý vložky a příšerný kalhotky na zavazování, takže pokud jsme nechtěly, aby nastalo opět ono "zapráskané", tak jsme si dávaly i tři najednou. Tak, to jsem trochu odbočila ....
V pardubicích jsem se byla podívat ještě v prosinci, když byl den otevřených dveří a porodnice měla být druhý den oficiálně otevřena. Je to tam moc pěkné a i personál byl fakt super. Jenže pak jsem se tam šla podívat za kamarádkou a už to nebyly ty usměvavé sestřičky .... nebo jsem jenom měla smůlu na protivné :-). Zajedeme se ještě podívat do Chrudimi a pak se rozhodnem. Jo a taky jsem slyšela, že v současné době je v pardubické porodnici strašně moc maminek a prý už ani nevědí, kam je umístit, tak jen doufám, že když se po zralé úvaze nakonec rozhodnu pro Pardubice, takže mě nepošlou někam jinam :-).
Ještě jednou díky za názory.
Odpovědět