Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Stáňa * | 7932 |
30.12.2013 21:27:47
Zerat,
skříní nebude nikdy dost, a to jsou holky ještě relativně malé |
Stáňa * | 7932 |
30.12.2013 21:26:30
Davídkovi všechno nejlepší k svátku
|
třešničkaA,Tom 09+David 13 | 119170 |
30.12.2013 21:18:53
Zerat my museli termostat přesunout jinde.Máme dvojdomek a termostat jeden,no a puvodně byl v pokoji u švagra a byl to nejchladnější pokoj dokud my jsme dole nebyli zabydleni.Ale jak jsme se zabydleli,tak jsme zjistili,že plyn přes den vubec nesepne,švagr má celý den zaplý počítač a má tam díky tomu prostě teplo a my dole jsme mrzli,tak jsme termostat přesunuli k nám dolů do obyváku,protože bysme tu fakt zmrzli o nás ani zas tak moc nejde,ale kluci,navíc díky tomu tu bylo i dost vlhko,že to netopilo.
Konvičku na rýmu nemám,ale prý stačí si dát vodu se solí do ruk a nasát nosem a je to to samé.Nevím ještě jsem to nezkoušela,ale máme i uvír,tak se vyhřeju a měla by rýma povolit. |
zerat | 18305 |
30.12.2013 19:41:22
Hani, u nás fakt zima v domku není. Je to nízkoenergetický domek, takže si opravdu teplotu drží dobře, jenže manžel nahoře montuje nábytek, a jak se hýbe, tak pořád větrá - tím to tam fest vychladí. Jenže termostat je dole na hraně obýváku a jídelny - no a tam, jak se vaří... tak je tam tepleji tudíž termostat pokud je 22°C nesepne. Na bytě jsme topili na "3" - kdybychom netopili, tak nám načtou průměr, protože by to bylo nekalé vytápění na úkor sousedů, kteří by nás vytápěli. A jelikož byl byt taky dobře zeteplený... tak tam opravdu teplo bylo. U holek byl v pokoji balkon a jen dvouvrstvé okno/dveře, takže u holek se topilo defakto nonstop... z toho plyne zvyk, že když nejede topení, tak je to divné a když je tam ještě navíc zima, tak je to více než divné
Kuchyni už vyřešenou mám, snad jen plánujeme do budoucna rozšíření skříněk, více poliček... ale to fakt až na dobu, kdy nebudeme vědět do čeho píchnout Dnes jsem přišla z práce a málem mě šlehlo,- opět všude krabice, polystyren... skříně jsou hezké, ale pro naše potřeby je to pořád málo Nějak to na mě padlo,- nějak nevím, co dřív a tudíž mě to natolik demotivuje, že se pohnětám od ničeho k ničemu Šárinka za mnou přišla, že je už unavená z toho, jak jsme s tatínkem uhádaní rozuměj z únavy už nejsme ani schopní spolu normálně mluvit, takže když už, tak bručíme o tom, že je potřeba ještě tohle nebo tamto Už ať je tohle zabydlování za námi! |
*Hanka* & Lucinka | 16914 |
30.12.2013 10:18:53
jo ještě zima v baráku
znám to moc dobře rozdíl chalupa/Praha - 19 st v paneláku je pohoda, 19 na chalupě už je docela chladno a už začínám uvažovat o topení, večer většinou zavlažuji. Je tam i jiná vlhkost vzduchu. My tady v Praze máme zapnuté topení jen v koupelně a v chodbě. V koupelně chci mít teplo pořád a v chodbě na něm suším prádlo, navíc nám trochu profukuje pod vchodovýma dveřma, tak aby se to kompenzovalo. Jinak mám topení všude vypnuté - není to potřeba, je tady trvale kolem 21-24. Musíme spíš větrat. Máme kvalitní zateplení, plastová okna, přes den sem jde sluníčko, a asi nás vytápějí okolní byty nebo nevím |
*Hanka* & Lucinka | 16914 |
30.12.2013 10:12:40
ahoj,
Romčo, držím palce s babičkou Zerat, vaše stěhování čtu pravidelně, koukala jsem na fotky, obdivuju vaší rychlost v zabydlování. Já bych stěhování před vánocema nedala. A ty ještě k tomu pečeš vánočku a cukroví. Jsi dobrá . Bílou bych vyměnila na myčce - je to uprostřed a nejméně tam navazují leta na okolní skříňky - ale to už máš vyřešeno. Trouba bez sondy by mi nevadila, ale nějaký čistící systém tato "horší" má??? nebo nemá žádný, sice jsem ho nikdy nezažila, ale slyšela jsem na něj dost chvály. Romčo, Třešničko.... na dutiny trpím poslední 3 roky - konvička na výplachy je super, před vánocema se to s ní nově naučila i Lucka - uklízela jsem skříň a chtěla vědět co to je a jak se to dělá, jsem jí říkala, že až bude čas jí to ukážu. Za 3 dny dostala rýmu a vzpomněla si na ní - čekala jsem, že se bude bát a nezvládne to. Dala jsem jí konvičku, ona jí přiložila k nosu a hned to zvládla. Teď jsem kupovala ještě jednu k babičce - 212kč. dál už jen pro Romanu.... Základem je snažit se aby splaskla sliznice tj. nosní kapky, taky mám ráda Olynt HA nebo Awamys, Nasonex - ty jsou na recept. Pokud máš tak Xyzal nebo jiná antihistaminika, taky pomáhají oplasknout sliznici aby se sekret mohl uvolnit - já ho kradu Láďovi Když to mám hodně ucpané, tak Paralen stop grip aj. horké nápoje s pseudoefedrinem, Modafen.... prostě cokoliv s pseudoefedrinem. A když je úplně nejhůř, tak pro ATB nebo Clarinase repetabs nebo Aerinaze - to jsou léky s pseudoefedrinem na recept. |
třešničkaA,Tom 09+David 13 | 119170 |
30.12.2013 9:14:40
Romčo s babičkou je mi to moc líto a ty at se brzo uzdravíš.
Zerat teplota odešla,ale asi to byl předvoj,že mám ted šílenou rýmu a hleny v krku.Takže stříkám bioparox jak do nosu tak do krku,to je snad jedinné,co se při kojení může a co mi doktorka doporučila na ty hleny.No co se dá dělat,snad mi to nesedne na průdušky. |
zerat | 18305 |
29.12.2013 22:59:43
S babičkou držím, co můžu
|
zerat | 18305 |
29.12.2013 22:02:29
Třešničko, jak to přišlo, tak to odkráčí. Mně už je taky líp - ještě občas smrkám, odkašlu, ale je to už pohoda. Jen to koleno mě pořád bolí jako sviňa Pevně doufám, že mi dr. schválí Proenzi a magnetoterapii, která mi před 10 lety, tak úžasně pomohla. a ještě víc doufám, že jsem po tátovi nezdědila artrózu.
A jinak Romči, jo museli jsme domek zabydlet rychle-aspoň kuchyňo-jídelno-obývák. Teď denně manžel montuje jako šílený skříně, komody... Skříně jsme nechali na bytě, - už měli to nejlepší za sebou, tak jsme si řekli, že když je tam noví majitelé chtějí, tak je mají mít. Jenže my jsme zůstali bez úložného prostoru a žití v banánovkách se nám fakt neosvědčilo. Využili jsme slev po Vánocích a jsme zavalení krabicemi znovu. Dnes chudák muž montoval velkou skříň do ložnice a jedna dvířka byla špatně osazena panty, takže jsme s tou jednou mrchou bojovali celý den než jsme přišli, kde ty debilní milimetry chybí a kde přebývají, že jedny dvířka nejdou zavřít Největší radost mají asi holky z nových skříní byť jedněch z nejlevnějších, protože ty si co se týče prostoru vyloženě polepšily. A jinak po týdnu přichází krize, kdy se Martince zdá, že má v pokojíčku pořád zimu (zvyk z paneláku, kde pořád topení hřálo) a Šárinka chce najednou s někým usínat... Snad tohle brzy přejde a holky si zvyknou i na tyto rozdíly Já si jdu nakrabičkovat jídlo na zítra, vyčistit zuby a spááát když ráno brzy vstávám Dobrou noc všem |
zerat | 18305 |
29.12.2013 21:42:46
Ahoj při večeru, Romči mně poslední dobou nejlíp pomáhá Paralen plus grip a nebo ibalginová verze. Efedrin uvolňuje dutiny, takže když mi bylo nedávno nejhůř, tak jsem ten Paralen s efedrinem začala zobat a relativně brzy se to uvolnilo a odešlo. Za samozřejmost považuju prokapávání či prostřikování nějakými nosními kapkami - mně poslední dobou nejvíc vyhovuje Olynth ve spreji ten HA se zvlhčujícím účinkem + někdo i já někdy přidávám Sinupret v kapkách. A jinak jak píše správně Stáňa,- jestli na tyhle problémy trpíš, tak konvička je bombastická - sice stojí asi 300-400 Kč? ale stačí Ti pak převařená voda a klasická kuchyňská mořská sůl Ať je Ti brzy líp Na mě sedá nějaký splín, že musím zítra do práce Očekávám, že nebudu vědět, co dřív dělat, koho dřív obsloužit... k tomu je ještě zítra roční uzávěrka... fakt se tam těším
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.