| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vegetariánství

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 5376  [Dalších 5226 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
25.4.2024 9:46:47
No skoro bych řekla, že tvé rozhořčení je asi jako stěžovat si na ne dost teplý čaj na potápějícím se titaniku... ~d~
Vzhledem k tomu, s čím vším naše zdravotnictví bojuje, je nedostatek ohledů ke stravovacím návykům trochu absurdní... Takže ano, nemusíme držet hubu a krok, ale ani "protože chci", prostě nefunguje...
Lenka Pražanda 128023
25.4.2024 9:45:34
Veganství je tak specifické, že ho nezvládne ani hotel, natož nemocnice. Jako pacient vegan bych vůbec neočekávala, že se tam najím. Osobně považuju za velký posun výběr slazený/neslazený čaj. To dřív taky nebylo.
Možnost připlatit si za atyp jídlo zní super ~R^ Třeba se toho časem dočkáme :-)
Sama jsem flexitarián jen proto, že i vegetariánská strava je v ČR problém. Když si chci dát v restauraci polévku, mám na výběr vývar (maso) nebo něco s klobásou (opět maso). Přitom uvařit zeleninovou polévku je tak snadné! Stejně jako hodit na pánev zeleninu. K tomu jakákoliv příloha. Nechápu, proč u masa to jde a u zeleniny ne ~q~
Persepolis 107413
25.4.2024 9:32:58
Maceško, moje sousedka vaří v místní oblastní nemocnici. V kuchyni mají permanentní podstav. Teplé večeře už dávno nedělají, protože na to není personální pokrytí. Ona je to hezká idea mít na výběr z jídel, ale to by asi musela být mnohem větší finanční spoluúčast pacientu.
Ropucha + 2 120300
25.4.2024 9:23:43
Huso, no to je přesně to, co píše Maceška (a mně to zní jako terapeutický balzám) - jsme vychováni "nedělat ofuky" a zařídit se bokem.
Takže ano, nikdy jsem v nemocnici neřekla o jídle půl slova, krásně jsem se usmívala, všechno se zdvořilým poděkováním převzala a zase odevzdala, no a jedla své keksy a zeleninu, co mi blízcí donesli.
Pavla ... 6333
25.4.2024 9:22:31
Třeba má vegan etický důvody, tak to mu jistě v uzdravování nepřinese.
Ale taky bych se spolíhala na vlastní zdroje.
Jako vegan se na ně ostatně musí člověk spoléhat docela často, nejen v nemocnici ...
Persepolis 107413
25.4.2024 9:21:40
Tak je to nemocnice ne Hilton. Určitě je tam omezený rozpočet a personálu nebude v nemocniční kuchyni taky zrovna nadbytek. A je to zadarmo. Pokud má někdo speciální požadavky, měl by si je zaplatit, stejně jako se platí nadstandartní pokoj. může požádat rodinu, ať mu tam to jídlo nosí nebo využít nějakou donáškovou službu.
Z mých, naštěstí ne moc častých, pobytů v nemocnicích musím konstatovat, že ani všežravec se tam moc nenají, většinou mě přešel hlad, už když jsem to jídlo viděla a byla jsem vděčná za studený večeře, protože rohlík s máslem zasytí a nedá se na něm moc zkazit ~:-D
Stará husa 154854
25.4.2024 9:17:44
Ropucho, v nemocnici jsem naštěstí už dlouho nebyla, dvakrát v porodnici ještě za minulého režimu, pak jednou se zánětem vaječníků a dvakrát s dětmi, když jim trhali nosní mandle. Vůbec si nepamatuju, co jsme tam jedli, asi to nebyla žádná vysoká gastronomie, ale ani nic natolik hnusného, že by to ve mně zanechalo nějakou negativní vzpomínku. Naštěstí nejsem vegan ani vegetarián, ani nemám žádné alergie. A krajic chleba, taveňák a jablko k večeři sice není vrchol gastronomie, ale vůbec mě to nepohoršuje, pro jednou to klidně sním, neotrávim se z toho. Jsem jako Koníček zvyklá na školní a závodní stravování a jim téměř všecko. Nikdy by mě nenapadlo dělat ofuky s jídlem a nechat si dovážet "lepší" stravu do nemocnice. Holt nemocnice není hotel nebo restaurace a docela chápu, že v nemocniční kuchyni nebudou vyvářet každému podle jeho chuti a zaměření. Pokud je pro mě veganská strava natolik důležitá, že bez ní nemůžu být ani těch pár výjimečných dní v nemocnici, tak holt mi ji musí denně nosit příbuzní.
Ropucha + 2 120300
25.4.2024 9:17:24
Maceško, to je tak příjemné číst... :-) Člověk je zvyklý být stále v ponížené defenzivě, vděčný, že někde snad možná někdo okrajově malinko by mu vyšel vstříc... a zařizovat se bokem po svém.
Monika 123907
25.4.2024 9:16:30
Nemocnice hlavně nemají lidi, co by to všechno vařili, za ty peníze tam nikdo nejde nebo maximálně na dopolední směnu. Proto taky ty studené večeře typu rohlík + něco v igelitu ... Je pravda, že velké nemocnice by mohly možná kuchyni a jídelnu vést i komerčněji a třeba nabízet různá dietní jídla i pro veřejnost (podobně jako některé školní jídelny standardní jídla)
Ropucha + 2 120300
25.4.2024 9:14:25
"nedovedu představit, že někdo vaří extra stravu pro vegany. To by asi byly jen jednotlivé porce a kdo se s tím bude dělat, vařit něco zvlášť"

To je jen otázka zvyku.
Přílohu plus zeleninu v nějaké úpravě lze mít navařenou úplně standardně, stejně jako salátový bufet nebo luštěninová jídla, stačí myslet na vynechání másla (mléka, vajec) u těchto jídel (což se asi z finančních důvodů dělá tak jako tak).
V dnešní době by si taková jídla určitě volilo více lidí, nejen vegani, a s trochou přemýšlení by se jednoduchým přidáním sýra nebo masa mohlo totéž jídlo podávat ostatním.
Je to jen věc vůle a přemýšlení, financí až druhotně.
Zaznamenala jsem v médiích první vlaštovky podobného přístupu jak ve školních jídelnách, tak v nemocnicích, ale jsou to holt zatím střípečky.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 5376  [Dalších 5226 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.