veronika82,Kamilka,klučík03/09 |
|
(15.3.2010 9:33:58) Koupila jsem si pekárnu a hledám rady
Co všechno v pekárně děláte?Případně recepty Váš oblíbený chléb z pekárny,nějaký recept na celozrný chlebík. Dají se ty háky z pekárny před pečením vyndat? Nedávejte mi prosím odkazy na stránky z recepty to si vyhledám sama.Chci co se osvědčilo u Vás.
|
Vr |
|
(15.3.2010 10:12:11) Ahoj, hák mám jeden a nevyndavám, peču přes noc.. Nechceš poslat odkaz - ale na dama . cz je plno receptu od vášnivych pekařek a mužes si je vyhledat dle oblíbenosti (hvězdiček), to je záruka, že recept funguje. Já nejvíc peču ze směsí, ale německých (třeba Lidl, občas Kaufland) anebo holandských. České směsi mě bohužel moc nechutnají, škoda
|
veronika82,Kamilka,klučík03/09 |
|
(15.3.2010 10:32:19) Na dámě recepty Znám dva se povedly fantasticky(špaldový s podmáslím,šumava) a jeden se zdrcnul a byl na vyhození :-((proto se chci poradit,který chleba péct,který se osvědčil Vám.
|
|
|
pavla12345 |
|
(15.3.2010 10:15:33) Po tom prvotním nadšení se u nás chleba už tak často nepeče. Je vynikající čerstvý, ale druhý den už to není ono. Pekárnu využívám spíš na přípravu všech možných těst, od těsta na pizzu přes knedlíky až po vánoční cukroví.
|
|
Beruška syn 7,5 a 27tt, dcera 3 | •
|
(15.3.2010 10:22:27) já budu mít pekárnu příští měsíc přesně rok, koupila jsem si ji loni k narozeninám.
Chleba už tak často nepečeme.. ale pořád tak 2x-3x týdně, někdy i víc. Dělám v tom prakticky všechno kynuté těsto - langoše vynikající, na pizzu, na různé záviny slané i sladké, loupáčky, koláče.
Musím říct, že jsem moc spokojená i přesto, že se pekárna teď používá už míň.
Jinak háky jdou vyndat i před pečením. Já mám jednohákouvou, ale nikdy nevyndávám, prostě to vyndám až z upečeného chleba. Taky hlavně proto, že hodně pečeme si chleba na ráno a to se mi opravdu v noci vstávat a vyndávat hák nechce :) Můj táta má pekárnu jinou, dva hnětače a ten to vyndává, má na to takový udělátko - takovej drát s očkem, byl už k tomu, já ho nemám, ale šlo by to vytáhnout určitě vydličkou nebo tak.
Jo taky sem v tom už dělala marmošku a rýžovou kaši, taky super.
|
Beruška syn 7,5 a 27tt, dcera 3 | •
|
(15.3.2010 10:52:46) co se týče chleba pečeme ze směsí, co my vozí brácha z německa, zaprvé jsou levné - 1 kg tedy na dva chleby stojí v přepočtu 20 Kč, kupuje je tam v penny a jsou výborné - málo solené a asi 10 druhů, bramborový, slunečnicový, celozrný, mnohozrný, selský. Koukala jsem, že se dají objednat i v ČR, ale jaksi musíš objedna 10 kg stejného a při poštovném to pak vyjde už zase na nějakých skoro 40 Kč na Kg.
Nebo si míchám sama... v kauflandu mají výborný výběr mouky, včetně chlebové a za dobré ceny. A v případě nouze kupuju směsy v lídlu - cca 35 Kč/kg, ale ciabata mi přijde přesolená.
recepty čerpám na www.mamincinyrecepty.cz oddělení domácí pekárny. úžasnej je třeba krokodýlý závin, nejen ten nápad - vzhledově, ale chuťově byl taky výbornej.
Český směsy nám taky bohužel nechutnaj.
|
|
|
Lenushka15 |
|
(15.3.2010 10:43:09) U nás doma vede tento http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2485. Háky většinou vytahujeme.
|
|
zuzvald+T 04/2006 a K 01/2011 |
|
(15.3.2010 10:46:59) Tak pekárnu mám něco přes dva roky.Peču podle nálady a potřeby.Háky mám dva a vytahuji je před pečením-při posledním kynutí(už jsem se naučila kdy přesně).Kupovaná směs na chleba nám nechutnala zatím žádná.Nebo nám přišli moc drobivý.Já osobně peču podle tohoto receptu : 300 ml vody 2 lžičky cukru 2 lžičky soli 1 lžičku kmínu 500 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí Místo vody používám mléko-přijde nám jemnější.A občas místo kmínu dám lněné a slunečnicové semínko.používám sušené droždí. JO a pokud mám celozrnou nebo chlebovou mouku,tak to namíchám.(300 g hladké mouky a zbytek např.chlebové mouky)
|
zuzkahrn |
|
(15.3.2010 10:55:18) Tento recept také používám, jen dávám 350 ml tekutiny,vodu nebo i podmáslí a ještě dávám lžíci octa. Používám mouku obyč hladkou- teď jem koupila ve slevě za 4 Kč 300 g a 200 g žitnou chlebovou za 14 Kč kilo. Špaldovou už nepoužívám, 2. den mi to přijde jak sečka. Přihodim sezam, slunečnici. dýňové semínko, oprat v sítku. Hák vytahuju po upečení. Používám obyč. kvasnice, rozdrobím je nahoru a spustím mašinu. Vyjde to do 10 Kč za 750 gr hotového chleba a je mňam a nezůstává, protože se s prominutím sežere.
|
|
|
Daniela+dvě slečny(6/02,5/08) |
|
(15.3.2010 11:25:45) Ahojda! U nas ejde pekarna casto - co dva nebo tri dny peceme domaci chleba, receptik hodim , je nejpodobnejsi tomu z obchodu a moc nam chutna. Cerstvy je nejlepsi, ale to i kupovany, ze. Ale da se snist i druhy treti den. Uchovavamho jen v uterce. Obcas udelam obycejny bily, kdyz zaponeu koupit toastovy a udelame si i domaci toastiky. Jinak hodne delam kynuta testa - zaviny, buchty, vence, koblihy a tak, s tim jsem se driv nepatlala, ze zadelavani me bolely ruce Celkem casto delame i domaci pizzu, mnam A pak co mam pekarnu, delam domaci knedle...vynikajici. Kupovane uz mi nechutnaji. Obcas udelam domaci rohliky a tak, zkousim recepty z damy... A tady Kminovy chleb: 100 ml mléka 300 ml vody 2 lžíce oliv.oleje(davam slunecnicovy) 1-2 lžíce octa(davam 2) 350g pšeničné hladké chlebové mouky 200g tmavé žitné chlebové mouky 1 vrchovatá lžička celého kmínu 1 vrchovatá lžička drceného kmínu 1 lžička cukru 2 lžičky soli 1 lžička suš.droždí
Menu c.3 – celozrnny chléb a dávám nejpropečenější verzi.
A Houskove knedliky: • Mléko: 400 ml • Sůl: 2 lžičky • Žloutek: 1 • Pšeničná mouka hrubá: 800 g • Rohlíky: 2 ks • Čerstvé droždí Noli: 30 g
Ingredience vložte do pečící nádoby v následujícím pořadí: vlažné mléko, žloutek a droždí. Ihned přidejte mouku, udělejte důlek a do něj zahrňte sůl. Pečící nádobu vložte do přístroje. Zvolte program 13. Stiskněte “stop/start” tlačítko. Asi 2 minuty po začátku programu přidejte na kostičky nakrájené rohlíky. Na konci programu přístroj vypněte, vyjměte pečící nádobu a těsto je připraveno k dalšímu použití. Těsto vyjměte z pečící nádoby, rozdělte na 4 díly a vyválejte knedlíky. Nechte 15 minut odpočinout a potom vařte v páře nebo vařící vodě 16-20 minut (po 8-10 minutách otočte). Uvařené knedlíky vyndejte a ihned nakrájejte. Pokud knedlíky vaříte ve vodě, propíchejte je vidličkou, aby se nesrazily.
|
Beruška syn 7,5 a 27tt, dcera 3 | •
|
(15.3.2010 12:02:52) ahoj danielko, ty sem taky pořád chodíš?
Tady Alča :) poznala jsem tě podle klárčiných a aninčiných narozenin.. jak klárka ve škole? dobrý líbí? Kubík válčí obstojně, pořád samé jedničky, teď jsme tedy marodili - operace mandlí a tak.. ale jinak dobrý.
Čekám neplánovaně třetí miminečko, bude to chlapeček, narodit by se měl začátkem června.. chvilku před kubíkovejma narozeninama.
|
|
|
Stani + 3kotata | •
|
(15.3.2010 11:33:05) Já nedám na pekárnu dopustit.Ze začátku jsem v ní jen pekla,a to jen chleba a veku, ale teď jsem si hodně zvykla v ní jen míchat různá těsta a vařím si domácí kynuté knedlíky,buchty,koláče...Na léto si plánuji vyžkoušet dělat i marmeládu. Pokud bys chtěla recept na nějaký těsto, klidně se ovzi.Já jsem teď právě dopekla koláče,děti to milují.
|
|
Inka | •
|
(15.3.2010 11:40:12) I když nechceš odkaz, jeden sem vnutím http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php jsou tam všechny recepty ozkoušený, přesný postup i s fotkama. Mám ráda třeba č.484, 662, 735. Ale i spoustu dalších.
|
|
Jája (52 let) | •
|
(15.3.2010 11:40:50) Chleba už moc nepečeme, nějak nám nechutná, a to jsem vyzkoušla kdejaké. Chci ale zkusit chleba kváskový, uvidíme, jestli se povede. Pekárnu používám na přípravu kynutého těsta buchty, rohlíky apod. Takové těsto nepřipravím, báječné, po upečení nadýchané, prostě to nedovedu těch 20 minut hnětat. Teď jsem zrovna dělala těsto na perníčky.
|
|
Kendík |
|
(15.3.2010 11:50:43) Ahoj. Já mám pekárnu tři roky. Českou Etu a jsem moc spokojená. Je na dvě velikosti chleba (ten větší je 1,5kg)a má dva háky. Jelikož děláme domácí zabíjačky, tak se mi v ní osvědčilo i škvaření sádla. Taky džem nebo marmeláda a dokonce i povidla nejsou problém. Jelikož jsem cukrářka a trošku jsem fušovala i do pekařiny, tak vím, že když se dělá chleba v létě, tak přidaná lžička obyčejného octu zabrání plísni a prodlouží trvanlivost. A taky je lepší péct chleba tmavší s kůrkou, líp se vysuší a vydrží dýl jako čerstvý a nebo ho po vychladnutí nakrájet do mrazáku. Tak ať se daří
|
|
agatha2 |
|
(15.3.2010 12:17:50) Veroniko,
háky vytahuji v okamžiku, jak se domíchá těsto a naskočí první kynutí, otevřu, vyndám háky a pak už na to nešáhnu
Jinak máme pekárnu cca rok a půl a nemůžu si vynachválit, pečeme chleby, pečivo, a jsem už tak líná, že do ní dávám umíchávat těsto i na obyčejné nekynuté močníky, buchty, na vánoční cukroví atd. atd.
|
|
Maťa. |
|
(15.3.2010 12:25:12) háky nevyťahujem a robím v tom aj marmeládu, sekanú a tak rozne
|
myšulka |
|
(15.3.2010 13:16:35) TAk já háky vytahuju před posledním kynutí, u naší pekárny je to 1hod30. Těsto při tom vyndám, vyndám hák, do těsta zapracuju semínka, vrátím dovnitř a vršek těsta nastřihnu dvakrát nůžkama, udělám tam jakoby dva křížky. Chleba pak není popraskaný a mám pocit, že je líp nadýchaný, když tam ty semínka zapracuju sama.
|
|
|
|
dajmab |
|
(15.3.2010 13:12:19) Pekárnu mám už přes 8 let, nyní druhou v pořadí, a jede u nás prakticky každý den. Kromě chlebů dělám i kynutá těsta (veky, rohlíky, sladké i slané moučníky) a mezi naše oblíbené jiné recepty patří rýžová kaše: program marmeláda, dáš 180 g rýže, litr mléka, lžíci másla a jeden vanilkový cukr. Pokryj formu shora alobalem, aby mléko nestříkalo při míchání do pekárny. Kaše je úplně dokonalá. Dále mám vyzkoušenou marmeládu - jen ze zvědavosti, jinak je to pro mě nepraktické vzhledem k velikosti, dělám vždy tak z deseti kil najednou totiž. Ale dobrá, můžu doporučit. Chutná nám z pekárny i sekaná, je pěkně křupavá, a často peču i makovec nebo bábovku podle klasických receptů, kde není sníh z bílků.
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(15.3.2010 13:18:27) Máme pekárnu asi 5 let a používáme ji čím dál víc. Chleba dělám většinou z rohlíkovýho těsta z Kuchařky naší vesnice. Dlouho jsem sháněla sladký recept, nic mi moc nechutnalo, ale pak jsme v jednom časopise našla tohle:
400 g polohrubé mouky 250 ml mléka 1 balíček van. pudinku 75 g másla balíček suš. droždí 1 balíček van. cukru 100 g cukru 1 vejce 100 g rozinek 50 g drcených mandlí (nebo ořechů) 1/2 lžičky soli
na potření celé vejce, cukr na posypání
Nasypu to do pečky, tekutiny první, pak sypké suroviny. Program klasik. Ještě teplé potřu vejcem a posypu cukrem, nebo se na to vykašlu a nechám tak.
Není to recept do pekárny, ale nevadí, původně je to recept na vánočku, je tam ještě 100 g hl. mouky, asi na podsypáním, nevím a těch 100 g cukru v receptu není. Původně jsem to dělala jako těsto, že to vyválím a upletu, ale nedalo se, takže to teď rovnou nechám udělat všechno a peču v pekárně a mám štolu.
|
|
vendyna (Janinka + Alenka) |
|
(15.3.2010 13:47:00) šmarjá, já si tu pekárnu fakt MUSÍM KOUPIT!!!! Uplně mi tady děláte chutě
|
|
kdyzsluncenesviti |
|
(15.3.2010 14:01:07) Já dělám v pekárně třeba houskový knedlík, sekanou, zapečené těstoviny nebo brambory, krupicovou nebo rýžovou kaši, těsta (na rohlíky, ...), bábovku, mazanec, ...
Z chlebů máme nejraději pizza chleba. Když jsem jí dostala, tak jsem myslela, že je jen na chleba.
|
Ivucha + 2 |
|
(15.3.2010 14:29:20) Taky ne pekárnu nedám dopustit.
Jinak přemýšlím proč se nepoptáš přímo na dámě když ta,m chodíš? Dostaneš tam taky doporučení co a jak...
U mě vede Chléíb pro celou rodinu od Iv@ a pak slunečnicový chléb od Budulinka2, Šumava2 a spoustu dalších s kváskem.
Jinak chleba v pekárně nepeču - cihly nám nechutnají, jen zadělám těsto, pak ho pobouchám, stčím do římského hrnce a dám péci - všechny chleby takto pečené byly výborné
|
lenazel |
|
(15.3.2010 15:10:42) v rimskem hrnci jsem zkousela pect chleba jen jednou a nedal se vyklopit- nevim, kde udelali soudruzi z NDR chybu. Mam vevnitr glazovany.
|
Ivucha + 2 |
|
(15.3.2010 15:57:47) Římák se musí buď vymazat olejem, nebo, což dělám já, dát tam pečpapír ;-)
|
|
|
|
|
Mája+M(7/11) |
|
(15.3.2010 14:58:29) Pekárnu jsme dostali jako svatební dar, od té doby manžel nadšeně peče pravidelně děláme tento chléb: 300g hl.mouky, 200 g polohr. mouky, 300ml mléka (nebo vody a mléka), 1/2 kostky droždí, sůl, cukr, kmín, trochu octa (prý pak nejsou tak cítit kvasnice), přidáváme hodně slunečnicových semínek a pšeničné otruby (vynikající a levný zdroj vlákniny, přidávám si i do jogurtu). Pekli jsme i mazanec, ale kůrka byla připálená, přestože jsme zadali světlou kůrku, tak nevím - ale jinak byl taky výborný (s rozinkama a kandovaným ovocem). Přeji dobrou chuť
|
|
Mrej |
|
(17.3.2010 12:11:51) taky se v ní velmi úspěšně dá švařit sádlo - program marmeláda. JInak používám na veškerá kynutá těsta, těsta typu vánočního cukroví - tj. kde se má tuk ručně zahňahňat do mouky, z toho se mi vždycky zvedal kufr. Dneska tuk rozpustím a pekárna má pré. Sekanou a obecně zpracování těsta z mletého masa už tu taky někdo psal.
|
|
|