11.3.2009 15:48:08 Lenka
strach bolesti a klystýru
Já u prvního prcka koupila v lékárně yal a sama si ho dala už doma před odjedzdem do porodnice ... doufám, že u druhýho co mě čeká v červnu to bude taky tak. Jeslti přijedete do porodnice s tím, že jste si dala yal před 3 - 4 hodinami a nic jste mezi tím nejedla, tak vám další klystýr ani nebudou nabízet. A co se týče bolestí - jsou hrozný, to je fakt, ale podle mojí zkušenosti taky funguje jistá chemie - zřejmně hormonální, ta způsobí, že přes tu bolest vám bude úplně všechn o ostatní úplně jedno - vyprazdňování, nevyprazdňování, křičim, nekřičim, kouká na mě 5 lidí nebo nikdo. Já jsem se tomu poddala,chvílema jsem měla pocit, že se tohle vůbec neděje mně(docela úleva). Přesto jsem byla schopná komunikovat s doktorama a nebýt hysterická. A doufám, že stejné "obluzení" zažiju i tentokrát. Holky, kdo se bojíte, věřte, že příroda to má dobře vymyšlené a i když si budete několikrát myslet, že to nevydržíte - vydržíte a stojí to za to. Poslouchejte doktory, i když vaše tělo někdy bude říkat něco jinýho, snažte se, oni vědí, jak vám ušetřit co nejvíce vyčerpávající bolesti, i když to tak vůbec nevypadá. (Já je proklínala, když jsem musela ležet na boku při nejhorších kontrakcích docela dlouho, ale nebýt toho, rodila bych místo 4 hodin aspoň 12.)
Odpovědět