16.6.2010 20:47:55 susanah
Re: Jaké jsou vaše nejoblíbenější bezmasé polévky?
U nás frčí hlavně takové zeleninové "eintopfy". Orestuju zeleninu co mám doma (nejradši mrkev, celer a brokolice nebo cuketa), zaliju vodou či vývarem, hodím tam hrst polévkových nudlí a dám buď vaječné nebo drožďové noky, anebo jenom zahustím kapáním.
Potom rychlá porková - na másle orestuju porek, zaleju vodou + solčanka, kmín a nechám převřít a zahustím krupicí. Podávám s orestovaným rohlíkem na kostičky.
Bílá zelná - udělám jíšku na másle, zaleju vodou nebo vývarem a přidám na nakrájené bílé hlávkové zelí a brambory, kmín + solčanka, nechám povařit. Ke konci přidám smetanu na zjemnění a nakrájenou anglickou nebo špek.
Kedlubnová - udělám jíšku na másle, zaleju vodou nebo vývarem a přidám nakrájenou kedlubnu, brambory, kmín + solčanka. Nechám povařit, ke konci přidám smetanu na zjemnění.
Cuketová - na jemném struhadle nastrouhám cuketu a brambory a nechám povařit ve vývaru nebo vodě, zahustím krupicí, zjemním mlékem nebo smetanou a ochutím muškátovým oříškem.
Taky není špatná s rýží - na oleji orestuji zeleninu, zaleju vývarme nebo vodou, osolit, ochutit, přidat hrst rýže, povařit a nakonec přidám rozkvedlané vajíčko (klidně i 2 ty vajíčka)
Jinak luštěninové už tu byly zmíněné a masové je jiné téma
Na zítra mám chuť
Odpovědět