26.12.2011 13:22:03 neznámá
Re: Poraďte prosím pekárnu dle zkušeností
Já si teda myslím,že kynutý těsta umím. Dělám je ručně i v pekárně bez předehřevu. Nikdy nevyndavám suroviny z ledničky předem. Do pekárny neohřívám nikdy, ani když používám kvasnice z mrazáku.
Pro ruční zadělávání ohřívám tekutinu na kvásek. Nikdy jsem neměla problém, takže dle mého je předehřívání zbytečnost.
Proto jsem volila i pekárnu bez předehřívání, zadělám těsně před odchodem, doladím hustotu těsta a mizím. S předehřevem bych musela počítat s časem na víc.
Jinak mám už několik let Fagorku, volila jsem jí pro velikost a největšího příkonu. Zvládne i hodně tuhá těsta. Po letech začíná vydávat divný zvuky, taky se pomalu poohlížím po jiné. Ráda si nechám poradit. Je důležité i aby pekárny byla hezká (to moje Fagorka není), stojí na viditelném místě. Pořád jí uklízet je nepraktické.
Odpovědět