8.2.2012 8:52:30 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13
Re: Cibule pokaždé jinak
tak já si bez cibule neškrtnu... dávám ji jako základ pod většinu hustších polévek, pod maso. například když vezmeš kousek jater, nakrájíš na kousky, na pánev dáš pod omastek (dávám trochu másla, trochu oleje) celou cibuli na drobounko a pořádně ji osmahneš do světle zlata a pak přihodíš játra, osmahneš, podliješ a dusíš s pepřem ,solíš až ke konci, tak ti ten výpek z jater a cibule udělá naprosto luxusní šťávu. já nedělám omáčku, jen tuhle šťávu. včera sem dělala brambory, trochu je prošˇ|touchla, dala malounko mléka a půl větší cibule do zlatova opečená na másle a smíchala. je to mooooc dobrý a ze zbytku sem k večeři dělala placky. pro mě je prostě cibule jeden ze základů. celou cibuli dávám do vývaru, nechávám jí jednu hnědou slupku, polívka má pak lepší barvu
Odpovědět