2.4.2012 21:05:29 Martina, 2 kluci
Re: Zdravá strava - co běžně jíte?
Na zdravou kuchyni si s manželem dost potrpíme - nesmažím, nepeču, nezahušťuju, nedělám omáčky.
Maso - ryba, kuře (já bych i králíka, ale zbytku rodiny nechutná)
Příloha - rýže, jáhly, kuskus, polenta, bulgur (můj favorit), těstoviny (vlastní), brambory (ojediněle - cca do 10 kg za rok).
Zelenina - pořád a všude - květák, rajčata, pariky, okurka, obrovské množství cibule (cca 30 kg za rok), česneku a cuket, patizónů,různých salátů
Ovoce - sezónní či mražené (žádné kompoty, slazené pyré a pod.)
Úpravu preferuju minimální - např. v neděli polévka cibulačka (zahustí se sama tou cibulí), grilovaný losos (filet s kůží osolený s oreganem na 20 min pod gril), polentová kaše s opečenou cuketou (pro děti brambory též z trouby). Minimální námaha.
Snídáme vydatně (já různé kaše se semínky a suš. neproslazovaným ovocem, manžel zeleninové polévky a luštěninové kaše), oběd já občas v jídelně, jinak si vařím, manžel ve vegejídelně, večeře saláty, nějaké plněné zeleniny nebo něco plněné zeleninou.
K pití voda-manžel, ovocné/bylinné výluhy-já.
Ale nedšlat si iluze - kluci jedí dost běžně (i když dle babi alternativně - nejedí pečené maso, omáčky a pod.), je mi to fuk, stačí mi, že vidí nás, jak jíme a postupně se přidávají.
Odpovědět