21.12.2013 0:32:02 Illaaa+Petřík
Re: ahoj
Zdárec holky :o))
Semínko, tak ať je ten průběh neštovic, co nejlepší. A samozřejmě ať si vymyslíte ještě lepší náhradní program na Vánoce, než byl ten původní.
U nás zase nastává fáze samoodplenkování při spaní přes den. Petřík se začíná bránit plence a nám se do toho moc nechce :o)) U nás totiž nikdy nenastala fáze, že by měl plenku suchou. Prostě, když jí má, tak se přece do ní vyčůrá, ne :o))))) No, už asi 2x spal odpoledne bez plenky a dobrý, tak uvidíme, jak to bude pokračovat. Ráno do školky si zase naopak do autobusu o plenku říká, ve školce jí sundáme a pak je celý den bez plenky. Když nekouká na Krtka, tak chodí na záchod bez problémů (při Krtkovi nechce odcházet, asi aby mu neušel děj :o))), tak si musíme vzpomenout sami a náročně ho přesvědčovat). Doma začal používat záchod až od té doby, co si vyzkoušel malý záchod ve školce. A musím ho tedy pochválit, že má hned parádní „záchodovou kulturu“ :o))) I když teď přemýšlím, ještě bych ho měla naučit sklápět prkénko :o)) Ale jinak je hned jak mazák, zvedne prkénko a vyčůrá se do záchodu a ani kapka není vedle. Tak teď ještě, aby se naučil chodit na záchod i na velkou.
Hani, tak to svědění musí být fakt protivný. Ale jak píšeš, je dobrý, že to nejhorší zvládnete před Štědrým dnem.
Ve školce se Petřík už i zapojuje, na záchod si taky tak napotřetí dojde, tak snad to bude dobrý.
Ity, tak Petřík teď chodil do školky 2x týdně a od ledna bude chodit 3x týdně, tak doufám, že to zvládne. V prosinci byl 5x a tento týden oba dva dny ráno plakal, ale prý to trvalo snad krátce, tak snad jo. Vždycky se nechal učitelkou odvést k oknu, aby mi zamával. Slíbila jsem mu, že mu přes Vánoce vyrobím nějakého panáčka, tak se budu muset pochlapit a něco vytvořit a doufat, že mu to trošku pomůže překonat ten smutek.
Včera jsem byla dokonce na besídce ve školce :o))) Petřík mi hned po příchodu přinesl židličku a šel si sednout ke mně. Děti měly nacvičeno asi 5 básniček a 2 koledy. Mezitím tam bylo občerstvení, co tam donesli rodiče. A učitelky ještě připravily asi 4 dílničky, aby si mohli rodiče s dětmi něco vyrobit. Bylo to moc hezký.
Odpovědět