Re: Alkoholismus žen - je to opravdu takový problém?
magrato "v naší společnosti nejsou bráni jako alkoholici ani ti, co jimi jsou. Alkoholiky se nazývají lidské trosky v posledním stádiu. Já jsem považována za stíhačku, hysterku, krávu, co kazí zábavu. "Přece, pivo po obědě si dá každý, ne?" "
Napsala jsi to přesně. Proto taky máme v ČR takový problém s alkoholismem. Jsme 2. na světě ve spotřebě alkoholu na osobu. I Rusko (považované za zemi alkoholiků) je až za námi. Alkohol je součástí všedního dne (na trávení) i oslav (přece si připijeme na zdraví - jaký to paradox ). Jsem téměř abstinent, v mládí jsem toho vypila opravdu dost, ale prostě mě to přestalo bavit. Když si na oslavě nepřipiju alkoholem, protože např. řídím nebo neřídím ale nechci, tak mě příbuzenstvo lituje. A to předesílám, že nikdo z nich nepije pravidelně, ani velké množství, neopíjí se. O to je to divnější, jak je v našich krajích alkohol považován za běžnou věc, děti to vidí od mala a v podstatě se těší, až budou moct zkusit tu dospělou věc. Dost o tom teď přemýšlím, kvůli vlastnímu dítěti.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.