Re: Proč je takový problém ohledně zavření obchodů ve svátkách, nedejbože v neděli?
To jsi špatně pochopila. Nejde o to, aby stát nařizoval, jak mají lidé trávit víkendy, ale že jsou lidé, kteří právě na to "stmelování" rodiny nemají čas /prodavačky/, protože jsou v práci od nevidím do nevidím a v době, kdy mají jejich děti volno, jsou zase v práci, aby ty sis mohla popovídat s dětmi. Kdy to mají udělat ony?
to je demagogie. jsem zdravotní sestra, pracuji svátek nesvátek a na děti čas mám. pokud jsou prodavačky opravdu v práci od nevidím do nevidím a to pořád, pak nebude problém ve směnném či nepřetržitém provozu, ale v tom, že zaměstnavatel nedodržuje zákoník práce. ovšem pokud někdo nedodržuje zákony, není řešením udělat zákony další. řešením je dohlédnout na to, aby dodržoval ty stávající.
jinak otvírací doba obchodů je mi fuk. pamatuji ještě doby, kdy jsem jako dítě v neděli obíhala sousedy v baráku s prosbou o půjčení mouky - vajec - octa... a naopak děti sousedů s obdobnými žádostmi zvonily u nás. ta doba měla něco do sebe, určitě jsem své sousedy znala lépe, než dneska, kdy se krom každoročních schůzí družstevníků prakticky nepotkáváme
jo, jinak, zakázat prodávat velkým obchodům a povolit to těm malým - proč? jaký to má význam, krom buzerace těch velkých? pokud má být argumentem stmelování rodiny prodavaček, to jako prodavačky menších obchodů jsou póvl, který na nějaké stmelování nemá nárok?
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.