Re: Odmítnutá knížka
Moje dcera třeba nejmíň rok a půl téměř neslyšela (2,5-skoro 4 roky), takže jsem byla ráda, že jsme zvládli řeč bez logopedické vady do pololetí 1. tř., mluvila opravdu děsně. Tím pádem má s tím čtením skluz. Možná to tím není, ale miluje, když jí někdo čte nebo poslouchá načtené knihy, ale delší souvislý text nezvládá. Jsem ráda, že nadšeně louská pitominy, co by mě nebavily ani ve školce. A doufám, že se rozečte. Teď se konečně pustila do delší knihy Já, srandista. Před tím četla Ti otravní králíci, Zajíček moc rád čte a podobné miminovské knihy. Z knih pro větší ji zaujal jen komiks Hilda. Ale chodí každý týden do knihovny, kde si hodinu listuje knihami a čte. A já jim čtu denně 20-30 min., takže ke knihám a literatuře má pozitivní vztah, jen ještě není tak zdatná. A já jsem ráda, že čte aspoň to. Znám spoustu dětí, co nečtou vůbec a do čtenářáku si opíšou něco z netu, co třeba viděli zfilmované. A nejedná se vždy o nějaké "hloupější" děti, pár takových exemplářů, co nikdy nepřečetli knihu, jsme měli i na gymplu.
Odpovědět