Re: Odmítnutá knížka
Aleno,
1) fakt jsem téma založila hlavně proto, abych upustila páru a utřídila si myšlenky NEŽ začnu něco řešit, je to tam i napsané, proto zmiňuju diktát, který mě dorazil.
2) knížky jsem kousek přečetla a ten příběh mě nadchnul, proto jsem jí dceři navrhla, přečetla jsem jí znova včera ten příběh je prostě krásnej, věty rozvitý, řeč moderní, ale pěkná, barvitá.
3) Dcera byla strašně naštvaná a zklamaná, myslím, že chování učitelky vzala jako zradu (já jsem jí tak ještě neviděla), podle jejího popisu to probíhalo tak, že ukázala paní učitelce knížku, ta se podívala na nápis na deskách "čtení pro prvňáčky", knížku ani neotevřela a dceři vrátila.
4) Dcera nesla do školy Zlobilky, ty měla přečtené skoro celé. Musí knihu odevzdat do 10. prosince, to je v neděli, takže je možné, že do pátku, to už nic přečíst nestihne.
Počkám, až bude mít čtení odevzdané a učitelce napíšu potom.
K diktátu, osobně považuju ohlašování diktátů za blbost, ale žíly mi to netrhá. Jen bych jako trvala na tom, že "ohlášení" znamená, že to prostě bude napsané v zápisníčku, podle toho, co říkala, to ale opravdu neměl v zápisníčku nikdo.
Obecně: kdyby učitelé byli schopní a ochotní pracovat s PC, mohli bychom si to ušetřit. Stačila by jedna blbá webovka, kde by byly základní dlouhodobější požadavky.
Odpovědět