1.5.2022 15:02:39 Marika Letní
Re: Skladování pečiva,sýrů a uzenin
Asi je alobal lepší v tom, že se dá utěsnit, zatímco v jednou otevřené krabičce už zůstane vzduch. Teď jsem k tomu něco hledala a poučila jsem se o rozdílných stranách alobalové role.
Sice jsem si všimla lesk/mat, ale víc jsem o tom nepřemýšlela.
"Důležitost odlišných vlastností stran alobalu nastává, když ho chceme využít při pečení. Ta lesklá totiž odráží teplo a matná ho propouští. Dejte tedy pozor na to, aby první z nich směřovala k jídlu. Pokud byste tak neučinili, váš pokrm, např. zapékané brambory, by v troubě strávil hodně dlouhou dobu, než by byl hotový.
Pokud je vaše jídlo hotové a vy ho potřebujete udržet co nejdéle teplé, zabalte ho do alobalu matnou stranou dovnitř. Tento způsob balení v hliníkové fólii také pomáhá, když potraviny vyjmuté z ledničky chcete ochránit před okolní teplotou, a zabránit tak jejich zkažení."
Odpovědět