15.11.2024 22:33:38 Dari79
Re: Návštěva poradny u osmileté
Nene, myslela to přesně tak, jak jsem napsala.
Synovec už je v sekundě na gymplu, takže na té základce strávil už 5 let, takže jak to myslela, se ukázalo dostatečně v průběhu.
Příkladem naší školy jsem chtěla jen ukázat, že když se chce, tak to jde. I bez papírů a nejen na prvním stupni.
Ale právě proto jsem psala, že to byla soukromá škola + 15 dětí ve třídě, čímž jsem chtěla říct, že chápu, že učitelka s 25 dětmi různých úrovní a obtíží to jistě má těžší, a to i kdyby byla motivovaná. Samozřejmě i ve státním školství je spousta skvělých učitelek...
Ale to, že ve školství je furt - i na prvním stupni - dost učitelek, které se o to ani nesnaží, to je asi fakt, ne? Já jsem své dítě toho ušetřila, ale mám samozřejmě známé, kamarády, rodinu..., kde všichni mají děti a tak snad jsem toho slyšela dost. Nejsem žádná elita odtržená od reality, starší syn chodil na normální základku a pak šel na 8 letý gympl, ale malý byl specifičtější + zrovna se ta soukromá (naštěstí) u nás otvírala a vyhovovala nám v mnoha věcech (přístup, začátek školy, bloková výuka, neznámkování...), jsem fakt velmi šťastná, že to takhle pěkně vyšlo. Velký syn prošel komplet státním školstvím a letos bude promovat, takže bez úhony. Ale malej by v blbý státní škole trpěl, rozhodně mnohem víc - je (byl) prostě jinej.
Odpovědět