31.3.2026 18:51:50 Dari79
Re: Kuchyne s obyvakem nebo oddelena?
Já jsem pro oddělenou, jednoznačně.
Nikdy jsem nebydlela v prostoru se spojenou, takže je to asi o zvyku. Samozřejmě jsem byla na mnoha návštěvách, kde to mají spojené, nežiju v izolaci.
Jediný, kdy to možná má smysl, když jsou děti malé a hrají si v obýváku a ty na ně z kuchyně vidíš... Ale ani to u nás nebylo, protože malé dítě mě následovalo, kamkoli jsem šla (vč. záchodu), takže stejně, když jsem vařila v kuchyni, tak dítě buď mi kramářilo skříňky pod nohama, nebo sedělo u jídelního stolu (v kuchyni) a tam si hrálo nebo čmáralo, nebo mi "pomáhalo".
Ale já nejsem žádná kuchařka, takže přes týden, těch pár minut, co strávím v kuchyni, mi izolace fakt nevadí.
Nikde teda nemáme mezi kuchyní a jídelnou/obývákem dveře, všude jen průchody, ale jsou to poctivé samostatné místnosti - třeba teď z křesla obýváku vidím do kuchyně, ale jen kousíček linky...
Určitě bych se při rekonstrukci vlastního bydlení neřídila módou. Jestli chceš, tak si dej spojenou, jestli chceš, dej si 2 místnosti, pokud tu volbu opravdu máš. Někdy to nejde, třeba kvůli nosným příčkám, stupačkám...
Odpovědět