Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jituly a Majduly 12/07 | 15377 |
24.12.2013 16:31:58
Po roce Vás všechny moc zdravíme a přejeme ty nejspokojenější Vánoce prožité v kruhu nejbližších a do nového roku jen to dobré a nejlepší !!! JaMM
|
zaba + 3 | 64617 |
24.12.2013 10:03:26
Ahoj holky,
Přeji všem krásné a pohodové Vánoce bez shonu a stresu. Jájo, moc pěkné přání. Damíkovi přeji, ať je mu brzy lépe. |
Jája+2 kluci | 38897 |
23.12.2013 14:53:10
Ahoj!
Všem přeji radostné svátky, bez shonu a stresu. A do nového roku ZDRAVÍ!!!!! I my jsme se nakonec přiřadili k zástupu marodů. Ještě včera kluci řádili v lese - přesazovali stromky, večer taky v pohodě, v noci Dami pořádně teplotoval a ráno, že neumí polknout ani čaj. Tak si od dr. donesli atb. Nu což. Hlavně, aby mu bylo brzy lépe. A přidávám přání nás všech: požehnaný domov, kde má dětský křik a smích přednost před hifi reprodukcí požehnaný domov, kde je urážlivé slovo větší tragédií, než rozšlápnutý piškot na koberci požehnaný domov, kde mají pastelky a plastelína přednost před televizní obrazovkou a počítačem požehnaný domov, jehož obyvatelé tráví více času ve vzájemném objetí, než v zajetí sociálních sítí |
LadyVé | 136923 |
22.12.2013 19:00:10
Ahoj holky, přeji vám a vaší rodině příjemné a klidné svátky, bohatého Ježíška - užijte si to s dětmi u stromečku. V novém roce mnoho zdravíčka!!!
|
zaba + 3 | 64617 |
19.12.2013 22:09:22
Jájo, gratuluji ke kontrole, to je super!!! Dál držím palečky
|
třešničkaA,Tom 09+David 13 | 119170 |
18.12.2013 20:09:32
Zerat no právě z těch předešlých cviků utekl,jakože nešlo ho udržet a nejen mě i terapeutce,je prostě moc živý a našel si unik mi řekla,proto mi dneska ukázala cvik jiný a z toho jen tak neuteče.Měli jsme cvik na bříšku a dělal u toho třeba,že zvedal prdýlku moc,když jsme ho druhou rukou přitápli,tak to zas nebylo ono.Tak dneska cvičím na boku a v pátek jdu s ním na kontrolu,jestli to cvičím správně a pak až po novém roce.
Taky proto,jestli vždy u každé polohy najde nějaký unik,tak budem prý často měnit polohy cvičení. Jako u Tomáška jsem ráda,že jsem ji cvičila u něho to fakt potřeba bylo,ale u Davídka mi to přijde zatím zbytečné trápení a nejen mi to tak přijde.Podle mě oni mají strach,že se bude vyvíjet špatně tímže začne se dříve stavět než lézt.Nevím. |
zerat | 18305 |
18.12.2013 17:34:30
Jájo, gratuluji a jen tak dále až ke zdárnému konci!
Třešničko, vojtovka podle mě není nic hrozného, jen mi přijde nějaké divné, že malý už ji cvičí a přitom neleze a že Ti z toho cviku "uteče" - jak? Martinka ji taky musela cvičit, protože nelezla resp. lezla divně přes nohu jakoby v sedě. Vojtovku jsme cvičili 1. den a už po 2. cvičení už lezla předpisově Nicméně taky souhlasím s tím, že nejsme stroje, i když zase je pravda, že pokud by malý měl mít nějaké svaly slabé, tak by mu je posílit neuškodilo. Nicméně jen dodám, že nejsem velkým přítelem vojtovky - dodnes si myslím, že jelikož ji Martinka cvičila rok a prala se se mnou a já ji v tom "znásilňovala", pak se začala projevovat předrážděně a skoro si myslím, že proto je taková vznětlivá - cvičení vojtovky v době, kdy už ji nepotřebovala ji dle mého předažďovalo. Vojtovku jsme ukončili až po změně neurologa, který diagnostikovat skutečně předráždění Někdy neuškodí zajít na konzultaci za jiným dětským neurologem. HOlky, zítra se bude v domečku montovat kuchyně Jen si budu muset domeček uklidit sama, což mě dost sejří! Budeme žít v krabicích a v bordelu , protože netuším, kdy jako budu mít umývat okna, rámy, vchodové dveře, umývat dlažby, čistit fleky od výmalby... Už se na pána, který nám domek má předat nemůžu ani podívat a jsem ráda, že ho hned tak neuvidím! Až bude domek náš doporučím majiteli firmy, aby poslal bratra do důchodu, protože jim podle mě dost kazí jméno - slibotechna hadra. Nic není problém, vše bude, uklízet to budeme my... ovšem realita je potom dost jiná,- chlap na odstřel Začínám být už z toho stěhování unavená, navíc na mě něco leze a není mi dobře A to ještě dnes musím vyskladnit kuchyni, zbytek komory a sbalit oblečení všech do krabic. |
18.12.2013 17:00:04
Jájo super,že ti kontrola vyšla dobře,jsem moc ráda,že ti těhotenství probíhá tak jak má.A chápu tvé obavy,já byla na trní nejvíc první trimestr a pak v podstatě až do porodu,prostě jsme si zažily své,tak je to logické,že máme pořád strach.
Jájo díky za tip s tím balonem,on potřebuje podle rehabilitační posílit ramínka,protože je má pořád hodně vysoko a hlavně bříško,ale nevím jak s ním na balonu cvičit,abych mu spíš neublížila.Každopádně vojtovku už podle ní a doktorky musíme cvičit. Potkala jsem jednu známou,co jsem s ní chodila na plavání s mým Tomáškem a říkala mi,že její známá chodí k tomu samému doktorovi,co moje sestra a prý u její dcery zanedbal a nikde jí neposlal a ona ani v 11 měsících ještě nelezla.Tak jsem na ní vyvalila oči,protože na toho doktora slyším samou chválu nejen od sestry a taky jsem zvažovala k němu přejít. Jinak oproti jiným dětem v jeho měsících mám hodně živé dítko a jak říkala Hanka i ty nejsme stroje,jenže doktorka to tak ani vlastně rehabilitační neberou,je prý uplně jedno jestli váží 5 či 9 kg,že prý vývoj musí být stejný no já si osobně o tom myslím své.Podle mě je vojtovka přehnaně brzo,kdysi se to tolik neřešilo,že v určitém měsíci dítě nedělalo to,prostě se počkalo a dřív nebo později na to,to dítko přišlo.Davídek je živel,procestuje kutálením na obě strany celý obývák,tudíš hrazdičku už mám docela naprd a snaží se lézt tím způsobem,že se zapře o hlavu a na nohách se postaví,prostě asi nemá sílu v ručičkách a neví jak na to. |
Jája+2 kluci | 38897 |
18.12.2013 16:27:06
Ahoj!
Jen hlásím, že dnešní poradna dopadla dobře. Mimi tam sebou krásně vrtělo. Doma jsem se dojetím úplně rozbrečela. Nějak tomu pořád nemůžu uvěřit. Všichni to už berou jako samozřejmé, v práci plánují můj odchod a já jsem pořád taková nějaká opatrná. Však to znáte. Je mi líto vás všech, kteří marodíte, kéž byste byli zdraví do Vánoc. Moc vám to přeju U nás jsme všichni tak trošku nachlazení, děti pokašlávají a posmrkávají a já se je snažím neslyšet. Mě taky pořád pobolívá v krku, asi se mi tam zas pomnožily bakterie, tak stříkám propolis, kloktám šalvěj a vrážím energii do posledních dvou dnů blázince v práci. Daníku, kluci si vcelku vyhrají. Ale oni už jsou velcí a rozumní. Někdy mám taky chuť za sebou zavřít hlavní dveře, utéct a nechat je tam, ale většinou se domluvíme. Prostě taková klasika - jednou by se láskou snědli a podruhé by si "láskou" vyškrábali oči. A to si nekonkurují v hračkách, protože Hynek je stále zaměřený na policii, vojsko a rytíře a Dami stále jede v panenkách, vílách atp. Třešničko, pokud má Davídek uvolněné pěsti, zvedá se do kobry, kutálí se, případně plazí, tak bych mu dala čas. Nejsme stroje!!! Někdo začne dřív, někdo později. Plazení je důležité pro posílení mezilopatkových svalů, pak by měl přejít na houpání na kolenou až do lezení a z lezení si sednout - ideálně přes bok. Myslím, že než vojtovka by vám vyhovoval spíš Bobath a nebo právě to plavání, kde musí chtě-nechtě zapojit všechny svaly. Kamarádka má holčičku 6m/9 kg - vysloveně kulička - ale je krásně pohyblivá. Říkala, že co začali plavat, tak dělá neuvěřitelné pokroky. Začala se přetáčet, otáčet na bříšku kolem své osy, už se odstrkuje dozadu a jakoby občas se vzepře na kolínkách. Jestli nemůžete plavat, zkus s ním cvičit na velkém míči, ať posiluje zádové svaly. Prostě jakákoliv motivace, nejlépe formou hry. a já letím péct cukroví a psát s Hynkem úkoly. |
18.12.2013 14:48:08
Ahoj holky.
Oniko máš moc hezké děti a je moc hezké,jak se k sobě mají.Jsem zvědavá jak to bude u nás,až Davídek povyroste,zatím se k němu Tomášek má hodně. No u nás klasika před vánoci a vidím,že nejsme sami.Leonty my taky lehli.Tomášek má uplně červený krk,od pondělí večera teplota 39 a to měli včera ve školce vánoční večírek,tak jsme na něho kvůli tomu nemohli.Tak dneska jsem ho vzala sebou k doktorce a má antibiotika na zánět nosohltanu,pry by se z toho mohla vivinout angína,kdyby se to nepřeléčilo. Do toho už mě unavuje totálně jak jsem nevyspaná,jednu noc Davídek spí až do 5 rána,druhou se budí i více jak třikrát třeba dneska,sem kojila v 11,pak ve 2 ráno a do půl páté se co hodinu budil.Do toho 2x do týdne lítame cvičit tu vojtovou metodu,kvůli tomu,že Davídek neleze,jenže než se stačím jeden cvik naučit,ona to změní na jiný,že z toho uniká a zve si nás za dva dny znova a to jsme měli být dneska do nového roku naposled a od nového bysme začli zase.No škoda,že už nefungujou tam jak jsem chodila s Tomáškem přijde mi,že tato baba to opravdu moc neumí a neví si rady.Dneska ho trápila hodinu v kuse,jak kdyby byl nějaký postižený nebo co.Přitom on má jen zpožděné lezení.Děs.Doufám,že až začne lézt,že budem moct přestat chodit a nebude řešit,kdy začne chodit apod.to bych ji poslala opravdu někam.Jestli bude po mě bude chodit až ve 20 měsících. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.