19.6.2009 13:28:22 Hadice a hadi
Re: Domácí marmelády
Já dělám letos poprvé domácí marmelády bez Gelfixů a tak. Dělala jsem tak třešňovou, jahodovou. Dřív jsem přidávala Gelfix, ale sestra nedává, tak jsem to zkusila taky. Ovoce nakrájet, nebo rozmixovat (já nechávám kousky). Dát do velkýho hrnce a na plotnu. Je to potřeba pořádně provařit, tak aby se vyvařila voda. Až se to zredukuje (je toho prostě míň), tak šoupnout cukr. Cukru jsem dávala podle sladkosti ovoce tak 300 g-500 g na kilo. Já dala do obou jen těch 300/kg. Ještě nějakou dobu provařit a plní se horké do suchých sklenic s šroubovacím víčkem. Otočit pár minut dnem vzhůru. A hotovo. Skladuju v lednici. Jo, může se přidat trochu kyseliny citronové.
Odpovědět