13.4.2010 17:46:33 Mapi
Re: Domácí pekárna: Pečete raději ze směsí nebo svého těsta?
ahoj.
1. Žádnou speciální péči nevěnuju, jen nevymývám nádobu jarem, aby se to neodmastilo a nepřipékalo se.
2. Dělám si svoje směsi na chleby, vlastně na cokoli. Chutná nám to víc, musíš vychytat co bude šmakovat vám.
3. Ano, tekuté věci se dávají jako první, potom teprve sypké.
4. Já háky nevytahuju, nevadí mi ty dírky.
5. V pekárně míchám těsta, nechávám kynout, na vánoční cukroví tam míchám, na perníčky, vlastně cokoli. Je to velký pomocník, jsem ráda, že jí mám.
6. recept na první chleba (strašně jednoduchej): 300 ml vody, 500 g hladké mouky, 1 čl cukru do jednoho rohu, 1,5 čl soli do druhého rohu, 1 čl kmínu do dalšího rohu, a doprostřed si udělám důlek a dám 1,5 čl sušeného droždí. Zapnu program klasic a už to jede. Nezačne to hned míchat, nejdřív se nahřívají suroviny. To aby ses nelekla, že nefunguje.
M.
Odpovědět