3.6.2011 8:28:44 Meta
Re: Máte ve svém okolí někoho, kdo vaří domácí sulc kvůli kolagenu na klouby?
Vařím sulc spíš pro to, že mi chutná a pak samostatně psům kvůli kolagenu. Nevařila bych želatinu s masem, pokud se tam dává pro zvýšení toho kolagenu, tak bych ji přidala až do přecezeného horkého vývaru - držela bych se návodu na sáčku ohledně teploty. Rozhodně bych ale přidala na začátku varu koření, není důvod, aby to nebylo dobré. Sobě vývar nakonec přikyseluji trochou octa a vkládám jemně nakrájené maso. Mají tam přijít i mleté kůže, ale ty sežerou pejsánkové. Maso vařím v tlakovém hrnci, poměrně dlouho - až se rozpadá. Trvanlivost nic moc, v ledničce 3-4 dny. Mrazit se nedá, ale dá se dát horký do skleniček, zavařený vydrží v lednici do spotřebování. Ten můj ne, já ho snadno sním včas. Zrovna tak psiska ten svůj.
Odpovědět