Já používám vlastní písmo - něco psace a něco tiskace. Starší syn píše jen tiskace - to já neumím. Ale zas po něm každý přečte všechno a já mám těsnopisný zkratky, takže po mně nepřečte nikdo nic. Ruční vzkazy píšu tiskace - když potřebuju, aby to přečetl někdo další. Psací písmo, vzhledem k tomu, co jsem o tom načetla, mi u prvního stupně nevadí, ale nesmí být vyžadován krasopis, což bohužel často je a to je jádro pudla, řekla bych. Pro děti je to hrozně těžké - ve všech těch obloučcích na různé strany a různé výšky udržet tu správnou velikost a strefovat se na linky, když to má být krasopisně a někteří nemají pak šanci se soustředit na pravopis, protože se soustřeďují na správnou velikost obloučku a správný poměr písmen. Takže za mne - psací písmo ani, ale vyžadovat jen správné napsání, ale ne krasopis.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.