Re: Jak vnímáte mužskou a ženskou roli v rodině? Dělbu práce?
Záleží na tom, jaký model má muž ve své rodině, pokud ten obskakovací, tak taky na tom, jestli ho nekriticky přebere, a potom ještě na tom, jestli mu to partnerka bude tolerovat (a obskakovat ho) nebo si ho převychová. Že většinu prací v domácnosti dělají ženy, je asi normální, jde o to, jak velká ta většina je a čím jiným je vytížený muž. Já jsem ráda, že můj muž vegetil pěkných pár let na VŠ koleji a tam se naučil se o sebe postarat. První 3 roky spolu jsme vlastně na koleji bydleli a dělba byla poměrně spravedlivá, snad jen vytírat jsem ho nikdy neviděla. Pak ve vlastním bytě tento trend pokračoval a mění se podle situace. Co jsem na RD/MD, odvádím víc takových těch rutinních domácích prací já (jsem víc doma, on zase vydělává víc peněz), ale pokud jsem těhotná nebo v šestinedělí, muž se ujme všecho, čeho je třeba. Teď posledních pár měsíců vlastnoručně rekonstruujeme dům, takže on se tam o víkendech vysílí a já se snažím zvládnout toho doma co nejvíc. Akorát nám to právě koliduje s těhotenstvím a brzy porodem a šestinedělím - nebýt toho, moc ráda se do té rekonstrukce pustím s ním, "mužské" práce mám ráda. Zahradu jsem si vzala na triko já, i když melu z posledního, kosím, sázím, budu sít...
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.