Re: Jak vnímáte mužskou a ženskou roli v rodině? Dělbu práce?
Já to mám tak, že pokud je žena doma (třeba na mateřské), tak má více času i možností dělat domácí práce - jako je vaření, uklízení, praní, mytí nádobí... Ale, pokud je toho na ni moc, nezvládá a požádá o pomoc, měl by se muž (který logicky nemá doma co na práci, když vše udělá žena) okamžitě zvednout a jít to udělat. Pozorný muž (uznávám, že jich není mnoho) nečeká na žádost a udělá to automaticky jakmile vidí, že není uvařeno, není umyté nádobí, všude je bordel.... Kouká, vidí, pomůže... Bydlíme v bytě, takže práce kolem domu neřeším - neznám. Pokud oba chodí do práce - rozdělí se domácí povinnosti takovým dílem aby to zvládali oba (tedy ne že muž bude vyzvedávat děti ze školky a žena udělá zbytek). Ale třeba vynášet koš, starat se o zvířata, pověsit prádlo, utřít prach, vyluxovat - dokáže každý chlap. S plněním pračky, mytím nádobí nebo uklízením koupelny mohou mít již někteří větší či menší potíže :-D
Ale u nás doma je to tak, že podle muže žena patří k plotně a muž nosí domů peníze. A když je doma musí po té náročné honbě za penězi odpočívat. Už jsem si zvykla a jeho výlevy typu - proč je tady takovej bordel - přecházím slovy, vadí Ti? Ukliď si! Ale abych mu nekřivdila, venčí psy a když mu nachystám pytel s odpadky pod nohy, tak o něj zakopne a někdy ho i vezme sebou :-D :-D Ovšem dušuje se, že až začnu chodit do práce, tak si domácí práce rozdělíme. Tak jsem zvědavá a moc se na to těším :-D :-D
Ale jak jsem psala, nedělám z toho kovbojku. Uklízím tak jak zvládám, a když nezvládám svět se nezboří Tedy můj svět :-D
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.