19.9.2013 9:41:12 Tereza
Re: Dobrovolná izolace v důchodu
Tvoje maminka může mít depresi, v tom případě bych jí asi objednala termín u psychiatra a v danou dobu ji prostě, třeba násilím naložila do auta, a k psychiatrovi odvezla.
Spíš mám ale z tvého příspěvku pocit, že tvoje maminka je takto spokojená a problém s tím máš jenom ty. Hodně mi ta situace připomíná moji babičku - žila způsobem jako tvoje maminka téměř 20 let. Celý život předtím aktivní,v důchodu pak různé akce, práce na obrovské zahradě. Když umřel děda, tak zahradu okamžitě prodala, přestala se stýkat s lidmi a byla pořád jen doma. Řekla mi, že se celý život nutila do aktivit a společenských styků, ale vždycky toužila nedělat nic a být sama. Tak se jí to splnilo. Já jsem to chápala, ale okolí s tím mělo strašlivý problém, nejvíc moje mamka, pokaždé spolu měly konflikty, protože babičku nutila do věcí a její způsob života vehementně neschvalovala. Babička byla do konce života milá, šťastná a spokojená, ikdyž mamka v ní asi taky viděla zapšklou čarodějnici,protože se pokaždé do krve pohádaly. já se s ní nepohádala za těch 20 let ani jednou, stačilo prostě akceptovat její volbu životního stylu
Odpovědět