17.1.2014 0:07:14 Eva
Re: Celiakie - rady začátečníkovi
Pečivo kupuju jen na cestování nebo pro jistotu jeden do zásoby i domů. Nejvíce nám chutná (dietu mám já + dcera 8 let) Schar chleba (Albert, Billa). Případně nějaké pečivo ze Zdravého stylu Ostrava(myslim www.bezlepkovapekarna.cz)nebo v Praze prodejny Diana svět oříšků, dále Jizerske pekarny (www.jipek.cz /Tesco). Jinak peču chleba z mouky Schar B, recept je i na obale nebo můj jsem uvedla nedávno na stránky www.celiak.cz do diskuze. Za 2h je hotovo a moc dobrý. Peču cca 1-2x týdně a mrazím.
Těstoviny Sam Mills nebo z Lidlu. Na zahuštění, do bramboráků, jíška, atd. používám mouku z Marks & Spencer, stojí asi 75,- kč případně bílá směs Doves Farm (např. Kaufland). Bramborový knedlík směs - myslím Labeta (mají v Alberu hyp.). Houskový dělám doma nebo kupuju hotový (např.na tábor, školu v přírodě) - mají ve ZS Ostrava nebo Diana svět oříšků. Bramborový se dá nahradit hotovým polentovým (mají ve zdravé výživě).
To co je v jednom hrnci vařím pro všechny, zahušťuji jen bzl, stejně tak řízky, palačinky, bramboráky, zavářka do polévky. Máme svoje jen pečivo, knedlíky, těstoviny. Dříve jsem dělala 2x sladká jídla a koláče, to měla dietu jen dcera. Nyní (mám dietu už i já) je to u nás 2 na 2 a tak už i všechny sladká jídla dělám jen bzl a koláče většinou jen také bzl, občas pro návštěvu dělám lepkový.
Odpovědět