15.1.2014 14:07:09 tymothy
Re: Celiakie - poraďte začátećníkovi
Tak vezmu to popořadě.
Jediné pečivo, které se dá jíst a i mě docela chutná je Schar (samozřejmě je ale také nejdražší).
Všechno ostatní, které jsem kdy měla, mi připadalo jako guma...Ideální je péct si ho doma - alespoň když to jde...(Chuťově teda také žádný zázrak, ale vyjde to levněji)
Těstoviny - kupuji kukuřičné Sam Mils, potom v Lidlu mají kukuřično-cizrnové (také jsou docela dobré). Do polévky z těstovin kupuji buď rýžové nudle a nebo pohankové mušičky.
Nakupuji většinou ve zdravé výživě a nebo v Glóbusu (ve výživě mám slevu, takže to vyjde levněji) - co jsem koukala na e-shopy, většinou nejsou zrovna nejlevnější a po přičtení poštovného se mi to nevyplatí.
Do polévky na zahuštění používám pohankovou krupici (někdy rozmíchanou s vajíčkem) - dá se koupit i rýžová, ale je jemnější a chuťově si jí v polévce moc neumím
představit.
Bramborová těsta - osvědčila se mi přímo směs na bramborové knedlíky od Labety (existuje ještě levnější směs na bramborové klouzáky, ale ta je fakt hnusná...)
Dlouho už se chystám zkusit je z brambor a zahustit nějakou jednodruhovou moukou nebo jejich směsí - z těch běžně dostupných můžeš koupit pohankovou, rýžovou, kukuřičnou a jáhlovou - ale ještě jsem se k tomu nedostala...
Add rodina: Vařím většinou jedno jídlo pro všechny - mimo specialit typu žemlovka, buchtiček se šodó...to by nás finančně zrujnovalo. :-D
Odpovědět