Deti seznam nepisi, nikdy jsme s tim nezacali.
Jde mi proti srsti ta mentalita "tady je nakupni listina a ted cekam, Jezisku/ rodice delejte"...
9leta jen obcas skemra, jestli by smela si v pate tridy koupit - "a jen za vlastni vydelany penize!" - smartfon.
Jeste nevime.
Dnes vecer byla stastna s hromadou knizek a longboardem.
Ale neco divnyho se deje
:
3,5 leta mi tak mimochodem pred dvema dny pripomela, ze by moc chtela konicka, co by na nem mohla i sedet, se zadnima nozickama
- ma leta tu hulku s hlavou kone.
Online pozde, tak volam kamaradce, jestli jeji 9leta nepropusti jejiho jednorozce.
Neee, v zadnym pripade, ale kamaradka zrovna byla na nakupu v obrovskym obchodaku, tak ze se podiva. Vola za pul hodiny, maji kone Barbie (http://www.amazon.de/Happy-People-58035-Pl%C3%BCschpferd-Majesty/dp/B00DR4HH4S)
ve spesl nabidce asi za pulku.
Takze se mala po nadilce mohla zblaznit radosti.
Dalsi prani male byl vejir - jako ma jeji sestra.
Uz mesice, vzdy nanovo. Jenze ten mame z turecke dovolene uz 6 let. Po meste jsem si mohla nohy ubehat, nikde nic.
Predevcirem vlezu na posledni zoufalej pokus do salonu zakazkovyho siti (na slavnostni prilezitosti), uz smirena s "nemame" popisu situaci mile majitelce salonu, ta mi potvrdi spolecne se zakaznici, ze to je problem, takovy vejire se fakt musi koupit nejlip ve Spanelsku, ona sama ho mela leta, nez ji ho manzel vyhodil.
Najednou se rozhrne zastena kabinky a vysune se roka s PRESNE STEJNYM VEJIREM jako nas (jen jina barva) a ta starsi korpulentni pani na konci te ruky rika
"Myslite neco jako tohle? Tak prosim!
A preju Stastne Vanoce!"
A do tretice mi taky ten den vecer vola jina kamaradka, jestli jeste porad shanim pro malou ty specialni dreveny regaly - co jsou uz mesice u vyrobce vyprodany (https://www.livipur.de/kinderspielzeug/waldorf-spielstaender-und-spielhaus/).
Ze zrovna videla v obchode na nastence inzerat s dnesnim datem "prodam pouzity", tak mi to ofotila.
No kratce, hned jsem tam zavolala, byla to rodina kamarada te VELKE dcery jeste ze skolky a ti si to nechali pred lety vyrobit u truhlare - vetsi a stabilnejsi nez original plus k tomu specialni prkna na staveni ruznych variant. A za pakatel.
Vecer jsem to mela doma a mala dnes vecer hned postavila staj pro konicka.
Divny..... 2 dny pred Vanoci se behem jednoho dne skoro bez myho pricineni vyplni 3 srdcovy prani pro malou.