Nevím, jak je to jinde, ale u nás už děti nevěří, že jim dárečky pod stromeček dává pohádková, nadpřirozená bytost. Ještě vloni jsme se snažili, udržet pohádkové Vánoce a nakonec z nich u nás s mužem zůstala jen křeč a u mě opravdu obrovské zklamání. Nějak mě zklamalo, že nám mladší holka hned pod stromečkem zvěstovala, že už stejně ví, že dárečky dáváme my a že dárečky našla pod schody (zabalené). Holky měly radost, dostaly obě, co si přály, jen mladší pořád měla pocit, že má dárečků málo... prostě Vánoce, kvůli kterým jsme se opravdu hodně snažili a nakonec jsme z nich měli takový normální, spíše zklamaný pocit.
Letos jsme vše udělali už jinak, částečně to bylo i kvůli mé noze po operaci, že jsme vše před Vánoci museli uzpůsobit mému stavu. Dětem jsme vcelku jasně řekli ať napíší co si přejí, ale že rozhodně nedostanou žádný X-box, tablet a ani se nebude konat žádný nový dotykový mobil... Ústupek jsme udělali v tom, že jsme starší holce (puberťačce, která těch přání opravdu moc neměla) koupili hru do PC (závody aut), s tím, že ji budeme s ní hrávat i my a budou na to pravidla (má sklon k závislostem na hry). Malá si pak sedla vedle mě a ukázala mi na mall.cz která panenka by se jí líbila, které Lego by chtěla... Já to pak objednala... Pak dostaly spoustu dalších drobných dárků, přidali jsme i praktické věci typu pyžamo, hezké triko, deštník, povlečení, potřebovaly lampičky do pokojíčků, starší holka glóbus... tím, že holky nečekaly a rovnou věděly, že mobil, tablet... nebudou, tak opravdu nebyly zklamané. Tím, že pohádkovost už nebyla, tak prvně koupily i ony dárečky nám... Byli to naše nejkrásnější Vánoce - byť bez pohádek a báchorek. Holky s kamarádkou celé odpoledne nakukovaly oknem, jestli už dáváme pod stromeček dárečky... byly napnuté, ale do poslední chvíle řádily venku s kámoškou... bylo to opravdu super
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.