20.7.2016 10:14:36 Koulička M
Re: Co jsou to "na ženskou" dobrý prachy?
1. Co je podle vás NA ŽENSKOU dobrej plat? - OBECNĚ Když bere ve svém regionu a na své pozici tak nějak víc, než je tam zvykem (např běžně pokladní 80 a ona dělá někde za 100) nebo když má třeba zkrácený úvazek a má za to tolik, jako by měla jinde celý, nebo když v některých regionach někde sežene práci za víc jak minimálku. Jinak nelze číselně říct, že na ženu je dobrý 30000, protože jako úklízečka by to byl luxus, ale třeba pro vedoucí účetní už to je spíš málo.....
2. Uvažujete vůbec tímto směrem (že ŽENSKÁ by měla být ráda za menší plat, než má chlap)? NE
3. Pokud je odpověď na druhou otázku ANO, tak považujete to za opodstatněný (třeba protože odvede míň práce/musí dělat tu práci lehčí/musí být doma s dětma/nemůže zůstávat přes čas)? V kontextu rodiny, kde se tak dohodnou, že ona bude vydělávat míň, než muž, aby stihla obstarat v pohodě děti, je to OK, jinak ne.
Jinak já se jako žena nesetkala s menším základním platem, než muž, ale když dojde na odměny, které nejsou pevně vázané na nějaké doložitelné výkony (plnění plánu, norma....) pak už jsem dostala míň než chlapy, právě s odůvodněním, že oni živí rodinu. Jo a vlastně (v minulém století) když šéf musel přidat všem, ale musel někomu přidat víc a někomu míň, tak mně dal míň a chlapovi víc, s odůvodněním, že až půjdu na mateřskou, tak on mne bude živit a musí mít proto víc peněz.
Odpovědět