Bouřko, míra ochoty/schopnosti bude dost závislá na tom, jak moc si matka roli "výhradního pečovatele" hájí. Mně je samozřejmě jasný, že v mnoha rodinách je to z nouze ctnost a nejde to jinak. Ovšem přijde mi nesmyslné vydávat to za přirozenost. Nukleární rodiny jsou novodobá záležitost, takže operovat s vývojem druhu je zkrátka nesmysl. Lidé žili po většinu času, co lidský druh existuje v "tlupách".
Mmch., to není jen můj názor, na tom se vcelku shodnou i odborníci. Namátkou z Wiki: "Sociologové nejprve zdůrazňovali modernizační a emancipační charakter nukleární rodiny, později se soustředili na popsání některých opomíjených aspektů staršího modelu (například role "ženských sítí", které ve starém modelu vznikaly mezi ženami širší rodiny, a které měly funkci ekonomickou, emocionální i mocenskou - tvořily protiváhu oficiální patriarchální mocenské struktuře) a otevřena byla i témata nevýhod nukleární rodiny (dítě se ve starém modelu potkávalo odmala s mnohem širší škálou sociálních statusů, rolí a psychologických typů, což podporovalo sociální inteligenci a zvyšovalo sociální kapitál; širší rodina také odmocňovala emocionální váhu oidipovského psychického dramatu a snižovala riziko fixace na něj, potažmo zejména na matku u synů, ať už fixace emocionální, nebo praktické - viz mamahotel)."
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.