Re: Začínám být zoufalá z dovedností a znalostí dnešních dětí
Je, proto z toho smutná jsem a potřebovala jsem se z toho vypsat. Možná kdybych měla jedu šestku, tak bych si toho tak nevšimla, ale mám letos všechny 4 šestky a je to dost zoufalé. Zdá se mi, že je ve všem posun. To, co by měly děti znát už z předškolního roku ve školce (mluvit, úchop tužky, jemnou motoriku), se děti učí teprve na prvním stupni. Z prvního stupně by měly odcházet se základní gramatikou a mnoho jich sotva píše a čte. Odmítám je v šesté třídě znovu učit vyjmenovaná slova a slovní druhy. Ano, opakuji to s nimi, procvičím to, ale nebudu je to znovu učit. Mám v plánu jiná učiva a jsem zodpovědná za přípravu dětí na přijímačky. Samozřejmě nemluvím o dětech, které mají IVP nebo SPU.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.