Re: Začínám být zoufalá z dovedností a znalostí dnešních dětí
Přesně tak, vyjmenovaný slova jsem taky nikdy neuměla, nepotřebovala jsem je, tou dobou jsem už dávno psala správně. V ruštině na VŠ se v rámci odbornýho stylu hodně bazírovalo na přechodnících. Vyučující trvala na tom, že jí musíme umět odříkat, jak a od čeho se tvoří - na dotaz, jestli to musím vědět, když je umím bezchybně vytvořit, odpověděla: "Ale to jsou známá slovesa! Co když potkáte nějaké neznámé?" Jo, po deseti letech ruštiny potkám sloveso, co se ničemu nepodobá... U zkoušky jsem to nakonec vyřešila tak, že jsem jí pak zpětně odvodila, z čeho se to asi tak může tvořit. Já se totiž tyhle věci obvykle učím analogií, ne podle pravidla.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.