11.3.2026 12:02:37 Monika
Re: Příprava na přijímací zkoušky na střední školu
Kněžno, já myslím, že s těmi "prestižními gymply" je to prostě tak, že jejich pověst se potvrzuje cca jaksi automaticky - hodně dětí tam chce, dostatnou se tedy jen ty nejlepší, ty pak nemají problém se studiem, jsou spokojené, škola si může vybrat lepší učitele (kteří rádi učí šikovné spokojené dětí) ... Ale je pravda, že Kepler asi láká opravdu širokým výběrem volitelných předmětů v 3. a 4. ročníku, při 4 paralelních třídách to není tak těžké zajistit, akorát je pak velice roztahaný rozvrh. Ale syn je na jiném dobrém pražském gymplu a volitelných předmětů mají taky fůru (ale je tam víc tendence, dávat je do bloků, čímž se omezí množství kombinací, tj. rozvrh se dělá lépe), každý si vybere
Ale jinak, jak už jsem tu víckrát psala, žádnou zvláštní náročnost studia zatím (dcera je v prváku) nevidím a to ani při zohlednění, že pro šikovné děti je všechno méně náročné. Třeba v druhém jazyce se mi zdá, že jedou vyloženě pomalu a angličtinu se dcera snad vůbec neučí (přitom mají spoustu skupin podle úrovně, tj. nemělo by jít o to, že je dcera v Aj tak dobrá, že se učit nepotřebuje, ale jiní ano), což úplně nepovažuju za plus, i když jinak jí přeju, že nemá žádné velké stresy.
Odpovědět