18.3.2026 17:14:42 Senedra
Re: Příprava na přijímací zkoušky na střední školu
Jako dítě rodičů, kteří si pořídili rekreační objekt v mých devíti letech, jsem dost proti takovému stavu: byt + chalupa. Možná kdyby chalupa nebyla ve stavu,v jakém byla, tak by moje dětství mohlo částečně vypadat jinak.
Rodiče na chalupě provedli komplet rekonstrukci, každý víkend v pátek se odjíždělo na chalupu,v neděli navečer z chalupy ( od jara do podzimu), dovolená se trávila taktéž na chalupě. Chalupa je na malé vesnici, s místními asi pěti dětmi +/- v mém věku jsem se nějak nespřátelila, takže jsem pomáhala ( ale nijak drasticky) nebo jsem si četla/učila se/ chodila 3 km na návštěvu k babičce do sousední vesnice. Když jsem byla větší, tak jsem začínala zůstávat doma, ale rodiče jsem viděla jen chvíli v pátek než odjeli nebo v neděli odpoledne... a já jela na intr.
Teď jsem ráda, že chalupu mamka má, jezdí na ní a péče o zahradu a stavení jí plně zaměstnají. Velký problém nastal, když vážně onemocněl táta, to měla najednou na hrbu péči o otce i o chalupu mamka a hodně jí to zmáhalo.
Odpovědět