18.3.2026 11:27:57 Stará husa
Re: Příprava na přijímací zkoušky na střední školu
Já jsem si na gymplu představovala, že vystuduju historii, budu pracovat někde v muzeu nebo historickém ústavu a zkoumat tam staré rukopisy, že budu mít malý hezký zařízený byt, možná malého černého pejska. Pak jsem zjistila, že na historii se v žádném případě nemám šanci dostat, tak jsem místo toho šla na jinou VŠ, protože jsem nechtěla už v 19 jít do práce a tam jsem se seznámila s mým BM. Tak jsem přehodnotila budoucí práci i život, chtěla jsem si svého BM vzít a mít s ním děti. Práci jsem vzala celkem náhodnou, protože VŠ, kterou jsem vystudovala, mě moc nebavila a věděla jsem, že v tom oboru nikdy nebudu dobrá a přeorientovala jsem se na spíš osobní život. Práci jsem brala jen jako zdroj peněz na živobytí. Chtěla jsem mít pěkný byt, domek nikdy, cestovat a žít pohodově, žádné velké ambice a ani jsem netoužila mít hodně peněz a materiální věci jako hadry, bity a kabelky šly úplně mimo mě. Chtěla jsem cestovat, kupovat si knížky, chodit do kina a do divadla, na turistiku do přírody, aby děti byly zdravé, hodné a dobře se učily. Těšila jsem se, až vyrostou, jak si budeme s BM užívat života, jak spolu zestárneme, představovala jsem si, jak spolu jako dědeček a babička budeme chodit za ruku v parku na procházku.
Odpovědět