"o tom, že život je dlouhý, že manželství znamená mnohé zkoušky a překonávání překážek, že příchod dětí mezi partnery je zátěž atd., by se mělo mluvit před uzavřením manželství, nikoliv až v průběhu krize."
Ropu, ale ti mladí zamilovaní v tu chvíli vůbec nevědí, jaké to je - takže to, co ti odkývají při tom rozhovoru má malou hodnotu - všichni na prahu manželství ví, že "v dobrém i zlém", že přijdou překážky a opravdové zátěže, jenomže můžou mít opravdovou představu???, jaké to je žít s těžce nemocným partnerem (bez jistoty dobré prognózy), vychovávat společně dítě (nebo dvě) se specifickými potřebami, jaké to je být oba chronicky nevyspaní, jaké to je být na něj sama, když partner musí služebně pryč - všichni si na začátku věříme, že to dáme, že naše dítě bude ideální, úskalí zdoláme nebo nepřijdou
to se přeci musí zažít, teprve když tě to zavalí, tak můžeš skutečně odpovědět, jestli to zvládneš - do té doby jsou to jen řeči
pamatuju si, co jsem všechno přečetla o těhotenství a mateřství - potom se mi první dítě narodilo a věděla jsem naprosto přesně, že nevím nic
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.