Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky


[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 280 [Dalších 260 >>] 
 Kuřecí prsa s jogurtem / pajiRecepty - hlavní jídla

Prsa naklepat, osolit, trochu osmahnout na tuku. Nakrájet cibuli na kolečka, hodně cibule, a osmahnout dozlatova. Na plech nebo pekáč daskládat osmahnutá prsa, dát na to osmahnutou cibuli a zalít to bílým jogurtem a dát to péct. Před dopečením posypat nastrouhaným sýrem a trochu ještě zapéct. Podává se s bramborem nebo hranolkama. Pro nás je to takové lahodné a mňamózní:-)

Více ...
Vložil: Bluemar dne 5.8.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Alláhova směs / IvaverRecepty - hlavní jídla

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, přidáme bílý jogurt, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, skořici, kari a sůl. Vše promícháme a necháme uležet na jednu hodinu. Tepelná úprava: Masíčko připravíme na pánvi (asi 10 minut). Zvlášť na olivovém oleji osmahneme do zlatova na půlkolečka nakrájenou cibuli (asi 5 minut). Zvlášť připravíme kuskus. 200 g kuskusu zalijeme 3 dcl vařícího slepičího vývaru, hrnec odstavíme a přiklopíme. Po 5 minutách přidáme lžíci olivového oleje a promícháme (celkem asi 6 minut). Při podávání můžeme masíčko, cibuli i kuskus smíchat jako rizoto anebo dát na talíř všechno hezky zvlášť.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 5.8.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Úžasné řízky / IwettaRecepty - hlavní jídla

Celá prsíčka mírně naklepat,osolit a dát do marinády z velkého bílého jogurtu s česnekemČím více,tím lépe.Přidat jedno vejce.Zamíchat.Nechat přes noc a druhý den vyndat-nestírat marinádu,obalit ve strouhance,nebo nadrcených kukuř.lupínkách a usmažit.Mňam...Dá se to dělat i z vepř.kýty-nejsou potom tak "suché".

Více ...
Vložil: Bluemar dne 5.8.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Perón / IvaverRecepty - nápoje

Čerstvé lístky bazalky,
Limetka
Třtinový cukr
Bílý rum
Fresh pomeranč. džus(mě to chutná i z grepového)
Ledová tříšť

Postup je stejný jako u Mojita.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 5.8.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené mleté maso se zelím / PemaRecepty - hlavní jídla

Tak pro čtyři osoby:
1/2 kila mletého vepřového,nebo napůl s hovězím masa
cibule
2 pytlíky uvařené rýže
bílé kysané zelí
trochu kečupu
1-2 sladké smetany(to podle toho,jak to chceme mít šťavnaté
sůl
pepř
koření na mleté maso

Na cibulce orestujeme mleté maso,přidáme kečup,trochu vody,koření a sůl.Necháme určitě alespoň půl hodiny dusit.
Mezitím si uvaříme rýži,kterou nakonec smícháme s poduseným masem.Když se nám směs zdá moc řídká,zahustíme trochou strouhanky.
Zapékací misku zlehka omastíme a posypeme strouhankou.
Navrch masové směsi rozprostřeme zelí.Polijeme smetanou a dáme zapéct.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 16.1.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí prsíčka na rumu / KvetulinaRecepty - hlavní jídla

Kuřecí prsa
sůl, pepř, mleté nové koření
hladká mouka
šlehačka
rum
sojova omáčka
hermelin

Příprava:
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletym novým kořením. Obalíme v mouce a zprudka osmahneme na pánvi. Přendáme do zapékací mísy, zalijeme šlehačkou, kterou jsme smícháli se sójovou omáčkou a pamprdlikem rumu. Navrch nastrouhame hermelin a dáme péct - cca 50 minut, dokud se nevytvoří dobrý sosik.

Doporučená příloha:
Hranolky, krokety, opečene brambory

Více ...
Vložil: Bluemar dne 15.1.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dobroučká sekaná / KvetulinaRecepty - hlavní jídla

Mleté maso
anglická slanina
pastika
vejce
housky
solamyl¨
cibule
česnek
vegeta
sladká paprika
bylinky
plnotucna hořčice

Příprava:
1 kg mletého masa /hovězí plus vepřové 1:1/ den předem zalijeme třemi lžícemi vody, osolíme a dáme do chladničky. Pak přidat: 15 dkg anglické slaniny nakrájené na kostičky, 15 dkg jatrove pastiky, lžičku vegety, lžičku papriky, 2 stroužky česneku, menší cibuli /nadrobno nasekat nebo nastrouhat/, 2 vejce, 3 housky nakrájené na malé kostičky a navlhcene, 1,5 lžíce hladké mouky nebo solamylu. Když mám pridávám bazalku, libecek a petrželovou nať. Peču na platcich anglické slaniny, krásně se do sekane zapecou a nepřichyta se k pekaci. Před pečením potřít silnou vrstvou plnotucne hořčice, udělá se výtečná kurcicka. Poměry surovin jsou základní, fantazii se meze nekladou, ale nikdy se nesmí vynechat pastika. Tak tedy dobrou chuť.

Doporučená příloha:
Bramborová kaše

Více ...
Vložil: Bluemar dne 15.1.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Podmáslové řezy s ořechovou peřinkou / jeannyRecepty - sladké dobrůtky

Podle Dr. Oetkera

Na těsto:
300 g hladké mouky
1 balíček prdopeče
300 g cukru (já dala míň, tak 250)
1 balíček vanilinového cukru
3 vejce
300 ml podmáslí

Na peřinku:
125 g másla
150 g cukru (já dala 125)
200 g strouhaných ořechů, mandlí apod (příště to zkusím s kokosem)
(přidávala jsem ještě cca 1dl mléka)

Všechny přísady na těsto promícháme a vlijeme na vymazaný pekáč. Dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 10-15 minut. Mezitím v kastrolku svaříme přísady na peřinku. Povytáhneme pekáč z trouby a na zapečený povrch natřeme peřinku. Vrátíme do trouby a pečeme dalších cca 15 minut.

Je to dobré, akorát doporučuji krájet ještě teplé - peřinka mírně zkaramelizovala a láme se a kraje řezů nejsou tak vzhledné:-)) Nechte si chutnat.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 15.1.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Plněné ořechy /LadunkaRecepty - vánoční cukroví a ostatní vánoční dobroty

220 g mouky
150 g másla (Hera)
80 g cukr moučka
60 g mletých ořechů
1 vejce

náplň :
120 g másla
150 g cukru
80 g ořechů
20 g kakaa
rum - dle chuti

Více ...
Vložil: Bluemar dne 17.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pomerančová šťáva / ivulinaRecepty - nápoje

umyjeme 40dkg pomerančů,rozkrájíme,jádra vybereme,přidáme kyselinu citronovou,na přesné číslo se musím zeptat babči,a v 1 litru vody necháme v chladu stát dva dny,pak 1/2 hodiny povaříme.Svaříme 4 l vody a 1/2 kg cukru.Pomeranče rozmixujeme,procedíme do té sladké vody,promícháme necháme vychladnout a vypijeme.
 
Více ...
Vložil: Bluemar dne 14.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 280 [Dalších 260 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.