aachje skunk a tři holky |
|
(19.1.2011 11:14:13) zdravím praktické ženy. mám v lednici pečené kuře a ráda bych udělala rizoto.
poradte prosím jak.
uvařím šestichodové menu,indonézskou kuchyni,hovězí po burgunsku,jehně,krevety,žraloky a sandtnerovou mám v malíčku...čím složitější proces,tím lépe ho zvládám
ale tohle vobyčejnský rizoto neumím!!!!
|
Dagmar Bartůšková |
|
(19.1.2011 11:16:39) hm já dělám rizoto tak, že bych celý to kuře uvařila v Papinově přístroji, pak maso obrala, ve vývaru z masa uvařila rejži, maso nakrájela, naházela do rejže a je to..pokud do toho chceš i zeleninu, udělala bych ji zvlášť na másle a přihodila pak..
|
aachje skunk a tři holky |
|
(19.1.2011 11:18:38) já už ho mám upečený.. rizota dělám italská,krémová..
chtěla bych to ze školní jídelny
|
Kalamity YANKA |
|
(19.1.2011 11:20:28) no tak na to je nejlepsi konzerva "kureci na zampionech"
|
|
vlad. |
|
(19.1.2011 11:20:53) Aha, tak to ze školní jídelny mě nezaujalo .
|
|
Audrey* |
|
(19.1.2011 11:33:24) Takový to červený sypaný sýrem?
|
aachje skunk a tři holky |
|
(19.1.2011 11:37:56) adurei jojojojo!!!!
|
Audrey* |
|
(19.1.2011 11:47:50) hele to mi před lety radila kamoška, páč její mama delala ve skolni jidelně. Ale pišu, tak jak mi ho dala ona. Vyjímečně mi moc chutná, jinak rizota, ala bílé cosi fakt nemusím
Takže osmahnout cibulku do zlatava a s ni mlete maso(kdyz pokrajis na pidi kousky kure, tak to taky projde, ze jo), okořenit - sul nebo podravka - posypat cervenou sladkou paprikou a zalit trochu vodou. Hodis k tomu nakrajenou cervenou papriku, hrasek (ja tam male hazu i kukurici, protoze ji miluje) a nechas dusit. Ono to pusti jeste vodu i z te zeleniny. Nenechavam to vydusit cely, obcas, kdyz se mi to zda malo cerveny, tak tam hodim trochu kecupu No a pak ho cely sezeres ne vazne, mala ho miluje, ji to i panska cast domu a kdyz neco zachranim, tak zamrazim pro horsi casy a jestli ho budes dnes delat, tak mi hod adresu a ja prijdu na obed
|
Audrey* |
|
(19.1.2011 11:55:43) Achjeee, proboha, pridat saček uvařené rýže a zamýchat!!!! ja na tu ryži uplně zapoměla, ale nejsi blbá, že
|
aachje skunk a tři holky |
|
(19.1.2011 12:11:25) nojó! rejže! to je nápad!
|
Audrey* |
|
(19.1.2011 12:23:45) v kolik mam prijit, uz mam hlad!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kalamity YANKA |
|
(19.1.2011 11:17:30) aachje davam zeleninu, houby, maso, syr, co me napadne... ale nejlepsi je se zampionama na cibulku maso zeleninu (davam tu kupovanou klasiku mrkev hrasek, kukurici) pridam zampiony a podleju trochou vody, maso pusti stavu a zampiony taky...
jo mozna ryzi ze by bylo dobry nevynechat
|
alej |
|
(19.1.2011 11:21:41) Na cibulku a cesnek maso, ryzi, mrazenou zeleninu - mrkev, hrasek, kukurice, taky houby, zalit vodou, pak jeste pridavam loupana krajena rajcata a rajsky protlak, nakonec nutno posypat strouhanym syrem, je tak jedly, ze nikdy nezbyde nic.
|
|
|
vlad. |
|
(19.1.2011 11:19:55) No Aachje, před začátkem procesu se musíš rozhodnout jaké rizoto chceš. Jestli české suché nebo italské mokré. Já prefruju to druhé. Takže kulatá rýže na rizoto, opražit na sucho, přilévat vývar (v mém případě z kostky ), můžeš i bílé víno. Vždy když se vyvaří, tak dolít, až do měkka. Přikrýt,kousek másla, nechat dojít. Ten zbytek připravuju zvlášť. Např. osmažit cibulku, podusit zeleninu, koření jaké máte rádi a přidat to kuře. Nakonec smíchat. Parmazán nesmí chybět.
|
|
FialoFka |
|
(19.1.2011 11:25:20) Já bych osmahla v papináku cibulku, posypala ji červenou paprikou, přidala opranou rýži, zalila vodou a 20 minut pod tlakem vařila, pak otevřela, zamíchala obrané maso a hrášek z konzervy. Ještě předtím sůl a pepř.
|
Králíček4 |
|
(19.1.2011 11:32:33) To mě zaujalo,rizoto v papiňáku.Prosím jaký poměr rýže a vody dáváš a jaké je to sušší nebo tak přiměřeně.
|
FialoFka |
|
(19.1.2011 12:28:57) Králíčku, my právě děláme vepřové rizoto - na cibulce orestujeme vepřové (kýta, plecko), až se zatáhne a pustí šťávu tak osolíme, dáme trochu kmínu mletého a pepře a hodně zasypeme paprikou. Pak přidám hrnek rýže/2 hrnky vody a zavřu, až chytně, tak vaříme 20 minut (úplně zeslabené), po vypnutí necháme dojít. Pak zamícháme a přidáme hrášek z konzervy. My děláme v papiňáku i brambory..
|
|
|
|
Sengam |
|
(19.1.2011 11:32:50) Já teda dělám rizoto jen z pečeného masa nebo kuřete, že do rýže naliju tu výpekovou šťávu A pak jen hrášek a kukuřici,pepř,posypat sýrem.
|
MishuI |
|
(19.1.2011 11:36:08) Přesně takhle ho dělám já.A jen se po něm zapráší
|
|
aachje skunk a tři holky |
|
(19.1.2011 11:36:58) papinák šel z domu,loni mi bouchnul s hovězí polívkou. deno a tu rýži,bych tam mohla dát neuvařenou,ne? aby nasákla ten výpek,žejo.. a mám silnej vývar z hovězích kostí,tím to budu zalejvat.. ale to kuře asi až nakonec,že,aby se nerozvařilo..
udělám italské rizoto,na český způsob!
díky za náměty
|
Sengam |
|
(19.1.2011 11:46:13) Aachje, nedávám neuvařenou,já toho výpeku nikdy tolik nemám.Dělám rizoto až druhý den po upečení, první to mají s bramborem nebo i s rýží a aby nefrflali,že mají druhý den pečené kuře,které je už scvrklé,tak mají rizoto Pokud budeš mít výpeku víc,tak klidně do toho.
Mish, můj starší syn má rizoto radši,než to kuře
|
|
|
|
aragosta |
|
(19.1.2011 11:33:10) Tak takové to klasické české suché rizoto dělám tak, že uvařím rýži, pak jí smíchám s obraným pokrájeným kuřecím masem, přidám výpek od kuřete (prostě to, co vyškrábnu z pekáče, i s tukem) a přidám, co nám chutná - většinou zeleninou směs kukuřice-hrášek-paprika (zmraženou, lehce povařenou ve vodě) a posypu sladkou paprikou - dodá barvu.
|
|
neznámá |
|
(19.1.2011 11:34:28) Já uvařím kulatou rýži do poloměka, na másle podusím porek a jinou zeleninu, přidám kmín, maso z kuřete a rýži. Zaleju smetanou, přidám česnek a koření dle chuti. Nechám chvilku provařit.
|
Lupus |
|
(19.1.2011 11:39:27) Nezaškodí rýži lehce orestovat na tuku do mléčna, pak zvolna dusit s vývarem, zeleninu dovařit v rýži, aby se propojily chutě
|
|
|
Gabriella, 2 děti |
|
(19.1.2011 11:47:24) Pokrájet na kostičky/kousky mrkev, cibuli, přihodit mraženou kukuřici a povařit, před koncem přidat prohřát hrášek. Slít zeleninu, ve vývaru doplněném samozřejmě dle potřeby vodou uvařit rýži, hotovou smíchat se zeleninou, pokrájeným masem a HLAVNĚ přidat vypečenou šťávu z kuřete. Vitamíny rozpustné v tucích budou mít špetku tuku v tom kuřeti a výpeku, nemusí se zelenina smažit. Pokud by člověk přeci jen chtěl méně dietní variantu, tak se dá na pánvi osmažit par míchaných vajíček (nechat úplně srazit) a zamíchat do rizota. Stejná varianta se dá dělat i z těstovin namísto rýže a vůbec zajímavá varianta je dát půl rýže a půl těstovin (třeba pokud člověk chce zpracovat zbytek rýže nebo těstovin).
|
Gabriella, 2 děti |
|
(19.1.2011 11:50:22) Jo a ta červená školní barva se dělá přidáním sušené mleté sladké papriky.
|
|
|
Hadice a hadi |
|
(19.1.2011 12:00:32) nečetla jsem ostatní, ale já dělám takto: dám osmažit cibulku, na to kousky masa - klidně i vařený, opeču. Dám na to rýži /propláchlou, okapanou/ a na tom tuku ještě promíchám. Pak teprve podleju, přidám mraženej hrášek nebo třeba skleničku leča- to je moc dobrý a míchám na tom sporáku, dokud se to pěkně netáhne /musí to být takový šlemovitý/. Pak odstavím, dám do trouby dodělat. Mám ráda mokrý rizoto. Jinak rýže musí být hodně škrobovitá, nejlepší je italská kulatá.
|
|
Ivuljenka |
|
(19.1.2011 12:02:30) zrovna jsem ho dojedla
buď si kuře nakrájím na kousky nebo ho pomelu v mlýnku, na oleji zpěním cibulku,přidám mrkev na kostičky (může být i mražená - nebo rovnou celá mražená směs do polévky) pak hrášek, papriku, žampiony(co kdo má rád,co dům dá) a chvíli podusím, přidám zeleninový bujon (kostku) nebo jen podravku, případně protlak nebo trochu kečupu pro barvu přidám k tomu to maso a rýži a už jen promíchám a případně nechám odpařit přebytečnou vodu
|
|
Čekatel na smazání |
|
(19.1.2011 12:05:13) Jestli se ti povede, tak bych dorazil. Na špagety a rizoto hodně slyším .)
|
aachje skunk a tři holky |
|
(19.1.2011 12:15:42) tak já jdu na to...posbírala jsem od každého něco... odpoledne hodím fotku výtvoru aby si michal virtuálně pošmákl
a děkuju!! jste pomocníčci!!!
|
|
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(19.1.2011 12:18:02) Aachje, já ho dělám taky nejčastěji z výpeku.Promytou rýži(tak 3-4 sáčky),neuvařenou hodím do toho výpeku, přihodím nějakou zeleninu, co dům dal, oberu zbylé maso a podleju vodou aby rýže byla ponořená.peču celý dohromady, dokud není rýže měkká..pokud chceš červený, přihoď červenou papriku.a jestli chceš aby to bylo vlhčí, tak do toho zamíchej sýr nebo nivu.
|
|
kajkule+2 kousky |
|
(19.1.2011 12:32:07) já podusím zeleninu na cibuli , pak tam nakrájím maso a přidám rýží- okořením a zamíchám.
|
AlaKs |
|
(19.1.2011 13:22:56) Český suchý umím. A jak děláte to italský mokrý?
|
|
|
Marťa11 |
|
(19.1.2011 15:29:36) rizoto dělám tak:
na másle cibulku, na to kousky kuřete, uvařím rýži (nejlépe ve vývaru, ale když ho mám málo, tak ve vodě a vývar doleju až je rýže uvařená) a tu rýži s vývarem (nesmí plavat, ale nesmí být rýže suchá) zamíchám k cibuli a masu... nejlepší je tedy to pak ještě promíchat s výpekem od kuřete dám do zapékací misky a strčím na 15 minut do trouby... na to pak sýr ak tou kys. okurku
|
|
lupo1974 |
|
(4.3.2011 20:02:39) http://voyo.nova.cz/multimedia/napistenam/tescoma-s-chuti-13-8-2010-skola-vareni-veprove-nebo-zeleninoe-rizoto.html už jsem to takhle vařila a je moc dobré.Lucka
|
|
Habina |
|
(11.3.2011 7:20:07) Osmažte cibulku, předejte kuřecí vařené nebo pečené maso, sůl, pepř, sklenici leča prohřát a přejte vařenou rýži, možno přidat česnek, vegetu dle chuti. Při podávání doma sypeme strouhaným sýrem. Kyselá okurka či červená řepa jsou fajn příloha.
|
|
|