Fern |
|
(12.6.2020 11:33:24) K tomu sacku do kose-takze setrivy a hl.eko typ vezme jar a na umyti kose pak sporada minim.50l vody,to jejako ok,jo? O myti toho hnusu uz radsi ani nemluve. Ja kupuju do kose 60l sacky pokazde,kdyz jsou v akci only,kdy me vyjde jeden na min nez kacku,jsou pevne,netrhajise,nejsou zavazovaci,ale to neva,popelnici mame hned u rd.
|
Žžena |
|
(12.6.2020 11:35:43) Fern, jestli nebylo myšleno prostě znovuvyužití sáčků, co už doma máš? Do malých košů třeba seděj ty pidiigelitky.
|
Fern |
|
(12.6.2020 11:36:45) My mame 1 velmy kos,na trideni odpadku si nehrajem.
|
Janinka a dvě princezny |
|
(12.6.2020 11:43:09) tak plýtvat vodou opravdu není třeba - my doma odpad třídíme, tj. plasty a papír zvlášt, navíc třídím i bio (mám kompost), to nadělá v koši největší svinčík a šetřílci to dělají takto: ráno si v Praze vezmeš metro (noviny kdo nezná), cestou do práce si ho přečteš, odpoledne ho dáš přečíst dědovi a pak si metro rozdělíš min. na dvakrát a dáš ho na dno koše plastové to není, mýt koš není třeba po každém vynesení případně jen zlehka (určitě ne 50L) TO KOUKÁŠ VIĎ
|
Fern |
|
(12.6.2020 11:47:31) To nekiukam,tohle jsme delavali kdysi taky tak doma,za sociku,a dnes si to nedovedu predstavit,je to prk me eklhaft,a jeste kdyz si vzpomenu na caste vymivani zasmradleho kose
|
Kaipa |
|
(12.6.2020 11:50:36) Ve mně vyvolává stejné pocity ta "donekonečna" používaná strouhanka. Holt každej máme svoji filozofii a hranici vkusu jinde.
|
libik |
|
(12.6.2020 12:01:07) Já na té strouhance nechápu, jak se může stát, že jí zbude skladovatelné množství. Odhadnu lehce pod a poslední řízek dosypu na míru.
Jinak přesto, že str. nerecykluji, podařilo se mi ve své slepotě nakrmit minulý týden veganku červíčky (3 měsíce nepoužitá , vzduchotěsně uzavřená, čistá kukuřičná strouhanka, nechápu) To se mi tedy chtělo blejt, dcerka je vyléčená ze smaženého na dlouho, chuděra.
|
Koníček mořský |
|
(12.6.2020 13:04:53) Já používám kupovanou strouhanku. Je sice ošklivá, ale já jsem líná mlít a navíc nemám žádné zbylé pečivo, neb jsem šetřivý typ. Když se chceme rozšoupnout, třeba o Vánocích, trochu toho pečiva tedy poschraňuji a vyrobím pravou domácí strouhanku. Ke zbytkům strouhanky - když obaluji, musím mít strouhanky kopec, aby se v tom obalované hezky schovalo a pokrylo. Baví mě to hodně zasypat. Proto mám ty recyklovatelné zbytky. Obaluji na novinách !!! Je to hodně prostoru k zasypávání moukou a strouhankou. Přebytek mouky i strouhanky vrátím k dalšímu použití, zbyteček sbalím a vyhodím. To je moje eklhaftové obalování a proto vás raději nepozvu ani na květákový řízeček. Stejně byste nepřišly. Možná i díky ušetřené strouhance se snad mohu pozvolna a pomaličku těšit do předdůchodu ?
|
Žžena |
|
(12.6.2020 13:09:58) Obalování na novinách asi nepochopím. Jednak se z nich uvolňuje barva (stačí přejet rukou a je černá), druhak tím z tříditelných papírových novin vytvoříš směsnej odpad. Tak v čem je výhoda oproti talíři, misce atd?
|
K_at |
|
(12.6.2020 13:11:33) Žzeno, asi že nemusíš umývat nádobí. Nebo tu strouhanku líp nasypeš do obalu zpět.
|
|
susu. |
|
(12.6.2020 13:16:50) Na novinách se u nás neobalovalo nikdy. To si neumím představit.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(12.6.2020 13:18:09) taky mi to přijde divné... já bych měla i bordel okolo, asi jsem nešikovná používám své oblíbené krabičky - jsou akorát velké, nízké, dobře se v nich obaluje... nebo na ten květák hluboké šlehací mísy - tam je teda zbytek strouhanky větší, ale ten zase smíchám s košťálem na kostičky (žampionové nožky, co upadaly) a udělám karbanátky
|
|
|
Zasjaj. |
|
(12.6.2020 17:19:05) Jee, Ja taky, Madelaine, mouku i strouhanku Ale mam plochy nizky krabicky a v nich to primo obaluju. Doma jsme to nedelali, to je muj vynalez A drzim je poze v casech, kdy furt neco klohnim, jako ted o karantene.
|
libik |
|
(12.6.2020 17:21:17) Zasjaj, tomu rozumím, namachňá se to, schová a pozítří spotřebuje. Ale zpátky do pytlíku k čisté, nevím
|
Zasjaj. |
|
(12.6.2020 17:27:01) Libik, no nespotrebuje, dosypavam a jedu to v nich dyl nez par dni, obcas vysypu a renovuju. A mokry mista odstranujuju hned, uchovavam to jakztakz suchy.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(12.6.2020 19:20:50) Já obaluju jenom na vánoce, to by bylo blbý to schovávat rok.
|
|
|
|
Zasjaj. |
|
(12.6.2020 18:14:13) S breberkama pratelsky spuzit! Microbiome leti!
|
|
|
|
|
|
|
|
libik |
|
(12.6.2020 13:26:45) Já si myslím, že je celkem jedno, jestli si nastrouháš oválené rohlíky z krámu sama nebo si je už koupíš jako puzzle.
U nás je rohlíků málo, protože furt někdo drží dietu nebo jsou tam stopy mléka, když už (velice vzácně) nějaký zbyde, dáme ho "slepicom"
|
susu. |
|
(12.6.2020 13:30:24) Já jsem dřív strouhanku kupovala, dokud jsem si nepřečetla složení. Nejsou to jen nastrouhané rohlíky, přidávají do toho "éčka", aby to nastrouhané vydrželo v krámě. Tak už si strouhám sama.
|
Alena |
|
(12.6.2020 14:32:55) "Nejsou to jen nastrouhané rohlíky, přidávají do toho "éčka"," ty ecka jsou prece klidne uz v tech rohlicich
|
susu. |
|
(12.6.2020 14:33:42) Aleno, jsem přesvědčená, že méně.
|
Alena |
|
(12.6.2020 14:40:00) TO asi ano, ale pobavila me predstava, ze kdyz nastrouham kupovane rohliky, je to bez ecek.
|
|
|
|
|
Koníček mořský |
|
(12.6.2020 13:32:59) Na strouhance z obchodu je asi nedobré to, že je hodně najemno a na prach. A taky že tam používají i chléb. Na domácí mi chutná, že je jen z rohlíků, z mého potu (při ručním mletí) a hrubší. Vzhledem k tomu, že ty rohlíky na ní válím doma poměrně dlouho, nechci ani vědět, jaký brebery či spory se v nich pomnoží a následně ve strouhance usmaží.
A vůbec ,stejně si myslím, že ženy, které nerecyklují strouhanku, by se do tohoto šetřivého tématu vůbec neměly zapojovat
|
susu. |
|
(12.6.2020 13:36:33) Já, když můžu, mám trochu chlebové strouhanky samostatně, používám ji na zahuštění guláše.
|
|
|
|
Monika |
|
(12.6.2020 13:35:19) Ty kopce strouhanky, co tu některé potřebujete mi tedy připomněly mou středoškolskou prázdninovou brigádu v hotelové kuchyni, cca v roce 1990 - tam se všechno obalovalo v takových velkých vanách - šuplících (zasouvalo se to pod pracovní stůl) - v jedné bylo těstíčko ze smíchané mouky s vejci, ve druhé strouhanka. Netuším, jestli se to vůbec někdy úplně vyprazdňovalo a vymývalo, za ten náš jeden týden tedy určitě ne, jen se doplňovalo a z té strouhanky se tedy lovily ty větší cucky ... Mně teda na obalování stačí normální hluboký talíř (na maso) nebo miska (na květák nebo žampiony) s trochu strouhanky, kterou prostě postupně doplňuju ...
|
|
|
|