11.7.2011 0:18:45 Jája
Re: Co se zkyslým mlékem?
Kyselé mléko není zkažené, je prostě jen zkyslé.
Někdy z něj dělám lívance, jindy dám do buchet na zadělání, jindy přidám do tvarohu, když je tužší. Co je ale výborné, je nechat mléko zkysnout úplně, ono jakoby zhoustne, pak ho nechat dost vychladit a následně vymíchat s ovocem na koktail. Neznám nic lepšího!!! Příjemně sladkokyselé, hodně pěny, prostě fantastické pití. Někoho to ale mírně projme, ale to je mimo jiné velice zdravé.
Takže já osobně zpracovávám v kuchyni, podle toho, kolik ho je a co jsme měli k jídlu v minulých dnech. Kdo tvrdí, že by to vylil do záchodu, je barbar, protože do hajzlíku vylévá báječnou a hodnotnou potravinu.
Odpovědět