11.7.2011 7:00:06 Meta
Re: Co se zkyslým mlékem?
Panebože, taková chytrá a vzdělaná holka a názor absolutně out. Kolik generací předků nechávalo záměrně mléko zkysnout. Tak se totiž vyrábí tvaroh a tvarohové sýry. Zkyslé mléko se mírně zahřeje a vzniklá sraženina se přecedí přes plátno a nechá vykapat. Tekutině se říká syrovátka. Zkyslé opravdové mléko je děsná dobrota, které se všechny kefíry a podobně vyráběné blivajzy nemůžou ani postavit. Rozdíl mezi zkaženým a správně zkyslým mlékem poznáš velice snadno - stačí si vzpomenout na krabicové mléko - ŠÍLENĚ SMRDÍ. Neobsahuje totiž ani ty "užitečné" bakterie. Přirozeně zkyslé mléko má příjemně nakyslou vůni. Tak voní tvaroh. A je na konzumaci VELICE prospěšné.
Odpovědět