13.3.2013 17:28:14 Anna Veselá
Hubnutí a chuť na sladké
Situace se má následovně - od nového roku jsem se dala na hubnutí, mám dole zatím 8 kilo, nenásilně a bez problémů. Ze začátku jsem hubla jen úpravou jídelníčku, aktivitu jsem přidala až později, postupně navyšuju délku i intenzitu pohybu. Jedu podle programu Sebekoučink od STOBu, hlídám si na něm poměr živin a taky celkový příjem, ten bych měla mít max 5600 kJ. K pohybu - zatím jsem jen u chůze, i když je to tedy spíš taková běho-chůze, hodně rychlé tempo, občas chodím sama, ale většinou mám navíc jako zátěž kočár. Každý den tomu dám minimálně 2 hodiny (o víkendech i déle, chodíme na hodně dlouhé procházky, ale zas ne v takovém tempu), až se oteplí, chystám se vytáhnout kolečkové brusle a ráda bych začala chodit na powerjogu. No a teď k problému - od doby, kdy jsem se začala intenzivněji hýbat, mám často nezvladatelnou chuť na sladké. Všechno si píšu na ten STOB, snažím se to dodržovat, ale ty sacharidy kolikrát přešvihnu, ani nevím jak
Je to tím, že se mi zvedl výdej energie? Není těch 5600 kJ málo? Bazální metabolismus mám cca 6500. Dokud jsem se na začátku méně hýbala, tak jsem s tím bez problémů vystačila a žádné návaly žravosti se nekonaly. Takže otázka zní - co s tím? Zvednout příjem? O kolik, abych dál hubla, ale už neměla chutě? Snad mi tu někdo rozumně poradí, poslední dobou se v tom nějak plácám a přitom mám ještě hodně co shazovat. Díky moc
Odpovědět